Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

Dos geòlegs divulguen amb una visita l’important patrimoni geològic del Far de Roses

Dos geòlegs divulguen amb una visita l’important patrimoni geològic del Far de RosesJ. CARRERAS

Els geòlegs Elena Druguet i Jordi Carreras seran els guies d’excepció que acompanyaran als visitants a entendre millor els afloraments geològics de gran valor del Far de Roses, dijous a les set de la tarda.

Druguet explica que fa anys que geòlegs que havien treballat a la zona reclamaven la protecció d’aquest espai, «sempre molt deteriorat i exposat a diferents riscos». «No es tractava només de protegir-lo si no també de posar-lo en valor», afirma. Ara, gràcies a una passarel·la es poden contemplar aquestes estructures geològiques que, amb el temps, «s’havien fet inaccessibles, cobrint-se de vegetació i runa». També s’ha instal·lat un panell informatiu.

Allò que és interessant d’aquest espai és que les roques de la família dels granits que actualment conformen el paisatge de la rodalia del Far van cristal·litzar en profunditat –uns 15 quilòmetres– a partir d’un magma, fa 300 milions d’anys. Les estructures que es generen, d’alt interès científic, i que ara es veuen en superfície gràcies a l’aixecament dels Pirineus i l’erosió són anomenades zones de cisalla. Segons Druguet se n’han trobat a forces llocs però aquests, tan espectaculars, són molt únics, fins i tot, comparables als que es troben a l’Antàrtida.

Prem per veure més contingut per a tu