Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La Biblioteca de Figueres participa al programa 78 RPM per fomentar la música

És un projecte que la Diputació engega a les biblioteques davant del descens de préstec de CD

La Biblioteca de Figueres participa al programa 78 RPM per fomentar la músicaANTOINE JULIEN

La Diputació de Girona presenta 78 RPM, un nou projecte que busca fomentar la música a les biblioteques de la demarcació. El motiu és la caiguda de préstecs de CD provocats pels canvis tecnològics de la indústria i també dels hàbits dels usuaris. 78 RPM aposta per tres línies de treball diferenciades: els fons, els espais i la creació d'una xarxa d'activitats que tindran lloc les properes setmanes en vuit biblioteques de les comarques gironines - Blanes, Caldes de Malavella, Girona, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Puigcerdà, Ripoll i Calonge -. Està previst que comenci a funcionar aquesta tardor i els usuaris podran gaudir de sessions de discos, presentacions de llibres o cicles amb artistes com Mazoni, Núria Graham o Gerard Quintana.

La Diputació de Girona ha decidit tirar endavant aquesta proposta després de detectar un descens continu de la demanda de CD a les biblioteques, un fet que ha generat una reflexió al servei responsable de la institució i que ha obligat a replantejar les àrees de música. Una línia de treball que parteix de la idea que, com qualsevol altra manifestació artística o cultural, la presència de la música als equipaments públics no pot anar lligada a la vigència d'un format concret, en aquest cas el CD.

En aquesta prova pilot hi participen vuit biblioteques de les comarques gironines, que entre octubre i desembre, acolliran activitats formatives i divulgadores de petit format, dirigides a tot tipus de públic. Tres d'aquestes sessions giraran al voltant d'un mateix fil conductor i comptaran amb la participació d'artistes o conductors locals, en una aposta per consolidar la relació entre les biblioteques i les entitats culturals i musicals dels mateixos municipis.

En concret, la Biblioteca Fages de Climent de Figueres portarà l'activitat 'Sessions LP', un cicle d'audicions comentades d'àlbums clàssics del rock i de la música popular, amb Carles Pujol, Jaume Pla (Mazoni) i Cala Vento. Una activitat que compta amb la col·laboració de La Marfà - Centre de Creació Musical, la Biblioteca Salvador Allende de Girona i la Casa de la Música del Gironès, i que també tindrà lloc a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, amb Rubén, Núria Graham i Joana Serrat, i a Puigcerdà, amb Arnau Obiols, Mazoni i Albert Martínez.

La Biblioteca Lambert Mata de Ripoll i la Biblioteca Comarcal de Blanes s'hi podrà veure l'activitat 'BSO. Música i cinema', a càrrec de Salvador Angel Batlle, amb la col·laboració del Museu del Cinema.

Pel que fa a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d’Empordà, comptarà amb 'Del poema a la cançó', un cicle ideat per l'Escola Municipal d'Humanitats de l'Ajuntament de Girona (Centre Cultural La Mercè). En aquesta ocasió hi participaran Quico Pi de la Serra i Margarida Casacuberta (poesia cantada d'Ovidi Montllor), Roger Mas i Carme Torrents (cantar el cel de Verdaguer), i Lídia Pujol i Caterina Riba (Maria Mercè Marçal).

Aquesta darrera activitat també es durà a terme a la Biblioteca Municipal Pere Caner de Calonge, on també comptaran amb Joan Pons (El Petit de Cal Eril) i Jaume Aulet (poesia cantada de Pere Quart), i David Carabén i Margarida Casacuberta (Joan Vinyoli).

Finalment, a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, es podrà seguir 'Músics de llibre', tres presentacions d'obres literàries que han escrit destacats artistes de l'escena actual: Marc Ros (Sidonie), David Carabén (Mishima) i Gerard Quintana (Sopa de Cabra).

Prem per veure més contingut per a tu