Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

Organitzen una gimcana medieval per descobrir el patrimoni castelloní

Tindrà lloc aquest diumenge, destinada especialment als nens i nenes i oberta a tots els públics

Els museus de Castelló d’Empúries -el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, del segle XIV, l’Ecomuseu-Farinera i també la Sinagoga del Puig Mercadal- juntament amb l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’empresa Terramar, natura i cultura, organitzen aquest diumenge de forma conjunta una Gimcana Medieval 2020, una activitat pensada per a un públic familiar, destinada especialment per als nens i les nenes en edat escolar i també per a tots els públics, que tindrà lloc aquest diumenge a partir de les deu del matí pel centre històric de la vila i pels museus de la vila.

Es tractarà de fer un recorregut marcat pels carrers i les places i també pels museus que hi participen, a partir de les proves que conté la Gimcana Medieval, tot iniciant el recorregut a la plaça dels Homes de Castelló d’Empúries. Els participants, de forma individual però més recomanable per grups, es trobaran unes explicacions que plantejaran preguntes sobre el patrimoni, la cultura i la història dels monuments i dels edificis, i que tindran tres possibles opcions de resposta. Un cop responguin a la pregunta plantejada, se’ls indicarà el següent repte o punt del recorregut, on podran passar a la pregunta següent, en un total aproximat de gairebé una vintena de punts i preguntes.

Per tal de no haver de fer servir papers ni material físic, s’ha treballat una aplicació que els participants s’hauran de descarregar al mòbil i a la qual entraran a través d’un codi que se’ls donarà a l’inici del recorregut de la gimcana. D’aquesta manera es podrà seguir tota la gimcana a través de l’aplicació del mòbil i de les successives proves i preguntes que es plantegin.

Els grups familiars seran d’un màxim de sis persones, i el preu per famílies serà de 10 euros. Tots els participants rebran un obsequi per la seva participació en la Gimcana, i els tres primers rebran a més un premi. El punt de trobada, i per tant d’inici de la Gimcana, serà l’Oficina de Turisme del centre històric de la plaça dels Homes, el diumenge 20 de setembre a les 10 del matí

.

La inscripció per participar-hi s’haurà de fer a: (castelloempuriabrava.koobin.com) o bé a les oficines de turisme del municipi; el termini per a les inscripcions serà fins al dissabte 19 de setembre, a les sis de la tarda.

El pagament de les inscripcions es farà el mateix diumenge 20 de setembre al matí, abans del començament de la Gimcana Medieval.

Prem per veure més contingut per a tu