La festa de Santa Màxima de l'Escala viurà una festa molt variada i el màxim de segura. «Totes les activitats que generaven aglomeracions s'han suspés» explica el regidor de festes Rafel López. La programació oferirà una trentena d'activitats, a partir d'aquest dimecres i fins el dia 6 de setembre, totes elles reforçant les mesures de prevenció contra la Covid-19. Entre aquestes, l'aforament limitat i l'obligació de reservar plaça prèviament, i algunes de les activitats es retransmetran en directe o en diferit a través de Canal 10 Empordà.

La festa major s'iniciarà amb l'obertura d'una exposició sobre l'estany de Poma, a l'Alfolí de la Sal, i un pregó virtual (a través de Canal 10 Empordà) per tal d'evitar l'aglomeració de públic que normalment hi ha a la plaça de l'Ajuntament per a l'ocasió. L'acte s'iniciarà a dos quarts de dues de la tarda i estarà dedicat a tots els professionals i voluntaris que han estat a primera línia de la lluita contra la pandèmia.

En la línia de suprimir els actes que més public atrauen, recorda el regidor, «enguany no hi haurà barraques per als joves però sí s'han programat dos concerts a la plaça Catalunya»: el primer amb el grup de versions Sixtus, el dimecres dia 2 a les 22 hores, i el segon, per posar el punt final a la festa, amb Banda Neón, el dia 6 de setembre a la mateixa hora. En acabar es faran els focs artificials, que seran virtuals.

La plaça Catalunya serà el centre neuràlgic de la festa, on es faran la majoria de les activitats, amb un aforament màxim de 250 persones. Des d'espectacles infantils (humor, pallassos, circ...) a teatre (amb la comèdia Orgasmes, amb Sam Sánchez i Roger Pera), passant per l'espectacle Somnis de Sorra

La música continuarà estant molt present durant els dies de festa amb diferents concerts de festa major, amb orquestra, el dia 2 a la sala polivalent, i concert per a cobla, a la plaça Víctor Català. Com totes les activitats de la festa, són amb seient i reserva prèvia. A la sala polivalent es farà, com és tradicional, els concerts de festa major, amb aforament per a 170 cadires. Així, l'Orquestra Selvatana té previstos dos passis el mateix dia. L'endemà, l'Orquestra Escalenca farà un concert de presentació del CD de l'obra musical de joves Vicens Xaxu. Al mateix escenari també hi haurà un espectacle de màgia, a càrrec del Mag Txema, així com el concert de migdia Cobla i Veu, amb Susanna del Saz i la cobla Ciutat de Girona.

Algunes activitats que eren clàssics com el festival nàutic, la travessia de natació, la cursa d'objectes flotants no identificats, no es faran, però sí la tirolina salada , que permet sobrevolar l'espai de mar entre la casa del Gavià i la Riba, una de les atraccions més populars de la festa els últims anys, ha destacat López.