Pau Donés, el cantant i líder de Jarabe de Palo, ha mort aquest dimarts als 53 anys a causa d'un càncer que se li va diagnosticar l'any 2015, segons ha informat la seva família a través de les xarxes socials. Jarabe de Palo va publicar el 27 de maig el seu nou disc, 'Tragas o escupes' amb el single 'Eso que tu me das'.

El grup s'havia acomiadat dels escenaris al desembre del 2018 a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona. La família de Pau Donés ha volgut agrair a l'equip mèdic i tot el personal de l'Hospital de la Vall d'Hebrón, l'Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi, ICO (Institut Català d'Oncologia), Servei de Paliatius de l'Hospital de Viella i l'Institut Oncològic de la Vall d'Hebron "tota la seva feina i dedicació durant aquest temps".

El cantant de Jarabe de Palo va anunciar el seu retorn el 9 d'abril publicant a les xarxes socials la cançó 'Vuelvo'. "Torno... perquè la música de nou al meu cap ha tornat", va assenyalar en un missatge al compte de Twitter del grup. Donés tornava un any després d'anunciar que penjava la guitarra l’1 de gener del 2019.

El grup Jarabe de Palo va reunir a finals de desembre de l'any passat els 19 músics que havien format part de la banda al llarg dels seus 23 anys d'història a l'escenari del Luz de Gas. L'objectiu del retrobament va ser recaptar fons pels projectes d'investigació de la Vall d'Hebrón institut d'Oncologia ( VHIO ). Durant el concert es van poder escoltar els grans èxits del grup com 'La flaca' o 'El bosque de palo' entre moltes altres cançons.

Pau Donés va comunicar que patia càncer a principis del setembre del 2015 i va explicar que havia estat intervingut a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.