Els responsables de la tretzena edició del Festival Còmic de Figueres, que es farà del 9 al 12 d'abril, ja ho tenen tot a punt. Davant l'amenanaça del coronavirus, ells busquen crear un espai d'humor on la gent pugui relaxar-se. Admeten que ho tenen en compte -«no es pot frivolitzar amb això»- però que fins al 6 d'abril no prendran la decisió final. «Per ara tot està a punt però anirem treballant a mesura que es vagi veient», afirmen. «L'humor és un instrument molt important», afegeixen Xavier Valentí i Titín Custey.

La programació, presentada aquest matí a Ester Estilista de Figueres, inclou enguany diferents novetats: l'estrena de l'espai del Bar del Casino Menestral on s'instal·larà una mena de Club de la Comèdia i l'ampliació de l'aforament de l'Espai Citroën a la plaça Catalunya amb 250 persones fins arribar a les 800 localitats. Dins la programació destaquen les actuacions de Quim Masferrer i en Peyu -les ventes estan ja molt avançades- i de diferents artistes internacionals, de renom i gran qualitat, que actuaran a La Cate com Opposable Thumb, els francesos Compagnie Nº8 i, finalment, Pepa Plana & Noël Olivé amb el muntatge Veus que no veus «que mostra un punt de vista femení sobre el món del clown».

La presentació del Festival és, cada any, diferent. Enguany s'ha dut a terme a Ester Estética on una perruquera artística de la companyia Sienta la cabeza, que també actuarà durant el Festival a la plaça de l'Ajuntament, ha transformat la imatge dels responsables del Festival així com de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el regidor de Cultura, Alfons Martínez Puig. Tots ells s'han sumat en la idea de la importància d'aquest festival. «Heu superat molts entrebancs i vull animar a tothom que el disfruti perquè el món està trinxat i no dona per somriure; fer aquest festival d'humor és extraordinari», comentà Martínez.

L'alcaldessa, en ple procés de transformació estètic.

A banda dels tres espectacles gratuïts que es faran a l'Espai Citroën de la plaça Catalunya -Kalabazi amb l'artista brasilera Jessica Arpin; Piti Peta Hofen amb la Cia. LPM i Mur amb la Cia 3- també es farà un muntatge a la part alta de la Rambla de la mà de l'impressionant acròbata Julot Cousins.

Les entrades pels espectacles de pagament a La Cate ja són a la venda.