Per aquest dijous 27 de febrer, les activitats que hi ha a l'Alt Empordà són:

CURS DE VELA PER ADULTS, A CASTELLÓ

L'Escola Municipal de Vela de Castelló d'Empúries acull, aquest matí d'onze a una, un curs de vela per adults.

FILM "PROFESSOR LAZHAR", A CASTELLÓ

A les sis de la tarda es projectarà el film "Professor Lazhar", a la capella de Santa Clara. Bachir Lazhar, un humil mestre de primària d'origen algerià, és contractat en un col·legi de Mont-real per substituir una professora que s'ha suïcidat penjant-se a la seva pròpia aula. El professor Lazhar es troba amb un grup de nens obsessionats per la mort, després de la pèrdua tan terrible que han patit. La presència del nou mestre els ajudarà en aquest període de dol ja que ell també arrossega un passat tràgic.

CICLE DE LECTURA A FIGUERES

Nova sessió del cicle de lectures comentades de literatura catalana: "Mercè Rodoreda: un conte", amb Àngels Gardella. La trobada és a les set de la tarda a la Biblioteca Fages de Climent.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "ESCOLA DE RADICALS", A FIGUERES

A La Cate de Figueres es presentarà, a les vuit del vespre, el llibre "Escola de Radicals. Quaranta anys defensant el territori a l'Empordà". El llibre coral de l'editorial Brau explica la problemàtica històrica que hi ha hagut amb els Aiguamolls de l'Empordà. L'acte va a càrrec de Jordi Puig, Francesc Guillamet, Carme Bosch i Josep Maria Bernils.

CONCERT DE MÚSICA TRADICIONAL A FIGUERES

L'Associació Empordanesa de Música Popular i Tradicional ha preparat un acte musical a Figueres. La cita és aquest dijous a l'Auditori dels Caputxins a les nou del vespre, quan es farà una presentació en concert del grup de música tradicional Mini-Stress.

COMENTARI DE LA NOVEL·LA "EL CAMÍ DE LES AIGÜES", A L'ESCALA

Dins del marc del grup de lectura "El petit príncep", es comentarà la novel·la "El camí de les aigües", de Carme Martí. L'acte, que comptarà amb la presència de l'autora, estarà conduït per Margarita Vidal.

CLUB DE LECTURA DE TEATRE, A ROSES

El club de lectura de teatre comentarà l'obra "Això ja ho he viscut", de Priestley, amb Anna Vicens. La sessió és a dos quarts de set de la tarda a la Biblioteca Jaume Vicens Vives.

CONFERÈNCIA "LA INEVITABLE CONSTRUCCIÓ EGÒTICA DE L'ÉSSER HUMÀ", DE ROSES

La conferència titulada "La inevitable construcció egòtica de l'èsser humà", de Dolors Roca, es farà a un quart de nou del vespre a Ca l'Anita. Ho organitza: Associació Llunàtics Roses.

DINAMITZACIONS DE MARXES NÒRDIQUES

Durant tot el dia, diversos municipis de l'Alt Empordà tindran sessions de dinamització de marxes nòrdiques per la Xarxa d'Itineraris Saludable. Les dinamitzacions estan conduïdes per professionals experts, són per a totes les edats, no cal inscripció prèvia i són totalment gratuïtes. En cas de pluja, es mirarà de fer-les dins un espai tancat proper.

Els horaris i localitzacions són: a les 12:00 h a Llançà; a les 15:30 h a Pedret i Marzà; a les 16:00 a Portbou; a les 17:00 a Sant Pere Pescador; i a les 18:15 a Castelló d'Empúries.

MERCATS MUNICIPALS

MERCATS MUNICIPALSAvui hi ha mercat a Figueres.

EXPOSICIONS

EXPOSICIONSCASTELLÓ D'EMPÚRIES

  • «Inspiracions als Aiguamolls». A El Cortalet fins al 3 de maig

FIGUERES

  • «Dalí-Rafael. Un somieig prolongat». Al Museu Dalí durant tot l'any
  • «El padrí dels joguets». Al Museu del Joguet durant tot l'any
  • Exposició permanent de Joan Paradís. A la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran durant tot l'any
  • «Red Noir», de Cristina Vela. A la Sala d'exposicions de La Cate, fins el 29 de febrer
  • «Art Viu és Anglada». A la Casa Empordà, fins al 22 de març
  • Col·lectiva «Cor despert». A la Galeria d'art Ventós, fins al 22 de març
  • «Tengui, Falti- Aprendre amb els cromos». Al Museu del Joguet, fins al 29 de març

LA JONQUERA

  • «Art i Memòria: Fugir», d'Àlex Nogué. Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 31 de maig
  • «Art i Exili. Artistes catalans de l'exili del 1939». Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 14 de juny

ROSES

  • «Rafael Ramis, impulsor del sindicalisme de funcionaris de Catalunya». A la Biblioteca Jaume Vicens Vives, fins al 4 de març