Figueres convoca les beques Agita a la creació i ajuts a la producció, exhibició i difusió de les arts mitjançant les quals es pretén fomentar la creativitat facilitant l'aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics contemporanis a la ciutat de Figueres.

Les beques Agita van dirigides a artistes i creadors dels àmbits plàstic i visual, escènic, literari, audiovisual, musical i, en general, a totes aquelles persones i col·lectius amb un projecte creatiu, amb especial interès pels que mostrin vocació de professionalització i voluntat de projecció exterior.

La dotació per a aquesta beca és de 33.000 euros (10.000 euros com a màxim per a projecte).

Per altra banda, també es convoca la Beca de Recerca Ciutat de Figueres, que té com a objectiu el foment de la recerca en els àmbits de les Ciències Socials i Humanes i en Ciències Naturals i s'atorga al millor projecte d'investigació inèdit en els camps social i científic referits a la ciutat de Figueres. La beca està dotada amb 7.500 euros.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, explica que "l'objectiu d'aquestes beques és fomentar per una banda la creació artística i per l'altra, la investigació i la recerca dels artistes i investigadors figuerencs".