El 22 d'octubre passat, una riuada va arrasar les instal·lacions del celler Rendé Masdeu, de l'Espluga del Francolí (Conca de Barberà). Des d'aleshores, la família ha rebut suports d'arreu de Catalunya. Ara ho faran des de Capmany, on han estat convidats a participar en el tast de vins que obre aquest divendres, a les 9 del vespre, la festa major. El tast, que es fa a la nau central del Sindicat, serà guiat pel comunicador, i també propietari d'un celler, Carles Xuriguera, i les dues-centes persones que es preveu que assistiran podran fer un tast de vuit vins dels cellers locals. Les inscripcions, a quinze euros, són en línia.

La invitació oberta al celler Rendé Masdeu vol ser, segons l'alcalde Joan Fuentes, «una manera de solidaritzar-nos, com a poble de vins que som». Fuentes explica que el tast els servirà «com a aparador per visibilitzar-los». A més, tothom qui vulgui podrà adquirir una de les 2.600 ampolles del vi solidari que, fa pocs dies, tretze cellers de la DO Montsant va fer entrega a la família Rendé Masdeu i que els servirà per tirar endavant.

La festa, però, no s'acaba aquí. Dissabte, a les 5 de la tarda, la companyia Kids Dance oferirà un espectacle infantil i familiar a la Societat. Ja al vespre, a les 10, en el mateix escenari, prendrà vida la comèdia «Mamaaa!!!», de la Cia. TeiaTròlics de Banyoles. Ja és habitual que la nit de dissabte, durant la festa, l'Ajuntament opti per espectacles. «Els balls de nit ja estan caducats», reconeix l'alcalde. La vetllada es clourà amb música de disco mòbil i Dj.

Per primer cop, l'orquestra Maravella

Per primer cop, l'orquestra MaravellaPer cloure la festivitat, diumenge es viurà una jornada ben tradicional. Després de l'ofici solemne cantat, a l'església de Santa Àgata, la cobla-orquestra Maravella interpretarà algunes sardanes per acompanyar un vermut popular, a la nau central del Sindicat, un espai singular del poble del qual els veïns se senten molt orgullosos. La festa es tancarà a partir de les 5 de la tarda a la Societat quan la Maravella ofereixi el seu concert i ball. Joan Fuentes reconeix que, curiosament, la prestigiosa formació mai havia actuat abans a Capmany.