Durant tota la setmana, Espolla gaudirà de la Festa Major amb «activitats de tota mena per a satisfer a tots els públics», així ho destaca Carles Lagresa, alcalde del poble. El dilluns passat es va donar el tret de sortida a la Festa de Sant Jaume amb la inauguració de l'exposició Campanars, una mirada cap al cel, de Baldiri Riera a la Sala Fraternal. El mateix dia, al llarg de tota la tarda, la mainada del poble va gaudir dels jocs d'aigua que es feien a la piscina municipal.

El segon dia de la festivitat queda reservat a l'esport. A dos quarts d'onze del matí es farà el torneig de tennis taula i futbolí, i a la tarda es disputarà el torneig de boxes (petanca). En els dos casos els participants han de portar el material.

El dimecres, a dos quarts de sis de la tarda, tindrà lloc el concurs Memorial Joan Cos, un concurs de dibuix que enguany porta per títol L'olivera com a paisatge integrador del nostre poble. I durant una hora i mitja els participants, amb el material que hagin portat, hauran de realitzar la seva obra.

La Caminada Nocturna

L'Associació de Joves del municipi ja fa uns anys que organitza una caminada nocturna per a petits i grans pels voltants del municipi. Començarà a la plaça del Marquès de Camps i acabarà a la Piscina Municipal. En acabat, hi haurà entrepans i una actuació musical a càrrec de Xavi Baixeras amb Trobasons.

El dijous a la una del migdia, a la sala La Fraternal, hi haurà Ball de Vermut a càrrec de Xavi. En el mateix local, a les cinc hi haurà espectacle de Playback a càrrec del casal de la Gent Gran de Figueres, aquest espectacle està organitzat pel Cafè La Fraternal.

El divendres queda reservat totalment als concerts. Els actes començaran a dos quarts de set amb un espectacle infantil per a tota la família, El concert més petit, a càrrec de la companyia Alquímia Musical. I a les onze de la nit començarà la Nit Jove amb Piticlins, Bannana Beach i Dj Joves.

El penúltim dia de la festa se celebrarà la XIII trobada gegantera d'Espolla, i hi haurà els grallers d'Espolla acompanyats d'un total de deu colles: el Port de la Selva, Roses, Particulars de Figueres, Gualba, GraLlers, Tramuntakada, Mollet de Peralada, Puigcerdà i Albanyà. A les onze de la nit tindrà lloc la II Albera Rumbera amb Merkado Negro, Aires de Rumba i Julay's.

L'últim dia hi haurà l'ofici solemne amb actuació de la Coral d'Espolla a les dotze del migdia i seguidament vermut. A les set de la tarda, hi haurà sardanes amb la cobla Principal de l'Escala i, a continuació, ball, a càrrec del Duo Saharazan.

Carles Lagresa, alcalde d'Espolla, «convida els habitants del poble i de la comarca a visitar el municipi i a gaudir-ne».