L'alumnat de 5è de primària de les escoles del municipi participen a l'acte de cloenda del projecte Conte per Relleus, en el marc de les actuacions del Pla Educatiu d'Entorn de Castelló d'Empúries.

Aquest matí 130 alumnes de les escoles Joana d'Empúries, Ruiz Amado i El Bruel han assistit a la Sala Gòtica de l'Ajuntament per celebrar conjuntament la fi de l'activitat amb l'escriptora Mariona Masferrer, i l'il·lustrador Sergi Moreso.

L'activitat, que pretén fomentar l'hàbit lector i el gust per l'escriptura creativa a l'alumnat, consisteix principalment en escriure un conte col·laboratiu i en xarxa entre les 5 aules de 5è de primària de les escoles del municipi. L'alumnat parteix de la història que ha creat l'escriptora Mariona Masferrer expressament per a ells. La mateixa escriptora és la que els hi proposa l'inici de la trama i qui en fa en seguiment entre capítols.

Aquesta activitat és possible gràcies a la implicació dels Serveis Educatius de l'Alt Empordà i a la col·laboració de tots els tutors i tutores de 5è dels centres educatius.

Els alumnes han llegit una part de cada capítol i també han fet la valoració del projecte. Tot seguit la Mariona Masferrer i en Sergi Moreso també han dedicat unes paraules a tots els participants. En finalitzar, la regidora d'Ensenyament, Anna Massot, ha fet entrega a cada alumne d'un exemplar del conte que l'Ajuntament ha editat.