Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Recordaran Joan Paradís durant la celebració del Dia Internacional de l'Art, dissabte

El Museu de l'Empordà ha programat una conversa a l'entorn de l'artista aquest dissabte al migdia

Recordaran Joan Paradís durant la celebració del Dia Internacional de l'Art, dissabteEDUARD MARTÍ

El Museu de l'Empordà de Figueres no vol deixar passar el Dia Internacional de l'Art sense celebrar-ho. Així, entre divendres i dissabte, programa diferents propostes entre les quals destaca una conversa per recordar la vida i l'obra de l'artista Joan Paradís. Serà dissabte a les 12 del migdia i hi participaran la periodista Montse Frisach, i els artistes Daniel Lleixà, Josep Ministral i Blanca Reig, tots amics de Paradís.

Divendres, a les 7 de la tarda, també organitzen una perfomance amb Mar Serinyà, en col·laboració amb La Muga Caula, i un diàleg amb l'obra El retorn de Fina Miralles. Completa l'oferta, dissabte a les 5 de la tarda, un itinerari guiat per tres museus de Figueres a l'entorn de la infantesa i joventut de Dalí i la seva germana.

Per la seva banda, la galeria Ventós ha ajornat l'acte que també tenia programat i dedicat a Joan Paradís aquest diumenge. Es tractava de la taula rodona "Joan Paradís i Puig, creació i vida". «Ja que dissabte dia 13 l'Ajuntament i el Museu de l'Empordà també han previst fer-li un altre homenatge, considerem que la nostra iniciativa és millor ajornar-la temporalment per tal que ambues puguin dignificar millor la memòria de Joan Paradís i la seva obra», explica la galerista Lola Ventós. Aquest acte, on s'havia convidat els historiadors Enric Pujol i Alfons Romero; l'exdirectora del Museu de l'Empordà, Alícia Viñas; els historiadors de l'art Eudald Camps i Mariona Seguranyes i la mateixa galerista Lola Ventós, s'unia el cicle «Una setmana. Una obra. Un artista» i el Dia Internacional de l'Art. De fet, l'espai d'art exhibeix Retrato del Yo (1961), una obra de Joan Paradís.

Prem per veure més contingut per a tu