L'artista granadina Lucía Díaz, guanya la Beca Internacional de Primavera de l'Escala 2019. Díaz es presentava amb un projecte anomenat L A S A L, una proposta escultòrica basada en la combinació de la ceràmica i la sal. En el cas de l'Escala vol relacionar-ho amb el seu llegat històric i, sobretot, amb l'ofici de la salaó d'anxoves, creant peces úniques que combinin aquests elements.

"Mitjançant aquests dos materials i els seus processos, aprofundeixo, com a constant a la meva obra, en temes com el pas del temps, la història, la màgia i la mort", exposa el projecte de Díaz, segons la qual: «Jugo amb les connexions entre la matèria orgànica i inorgànica, buscant i concedint als processos físico-químics una part del desenvolupament de creació». «Voldria fer un estudi dels estris contenidors de terrisseria que es van utilitzar per salar i reproduir petites anècdotes de la vida d'aquest ofici d'una forma poètica, dotant-les, a través dels cristalls, d'un realisme màgic per explicar aquestes històries», exposa en el seu projecte guanyador.

La Beca de Primavera té com a premi principal una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, on poden desenvolupar el projecte creatiu presentat i una ajuda de 2.500 euros per a les despeses. El premi també preveu la realització d'una exposició a les sales d'exposicions de l'Escala el mes posterior a la finalització de la beca.

En aquest sentit, el període en què es desenvoluparà el projecte és entre abril i juny.

Es van presentar 26 treballs a la convocatòria d'aquest any, amb procedència entre altres punts de Barcelona, Girona, Múrcia, Sevilla, Cadiz, Granada, França, Estats Units, Holanda o Colombia.

Amb aquesta convocatòria l'Ajuntament de l'Escala s'adreça als creadors de l'àmbit de les arts plàstiques amb l'objectiu de promoure la creació i divulgació contemporànies interactuant amb uns espais i un entorn singulars.

El jurat estava format per Josep Maria Simón, Xavier Aquilué, Enric Tubert, Cristina Masanes i Natàlia Chocarro.