A l'Empordà la disbauxa de Carnaval no s'acaba fins que així ho dictaminen a Fortià. Aquest dissabte, 16 de març, té lloc una nova edició de la més celebrada cloenda de Carnaval a la nostra comarca. Serà una festa non stop, que un cop comenci, a les quatre de la tarda, no s'interromprà fins que s'acabi, ja de matinada. Tothom hi està convidat, menuts i grans, amb la condició de deixar-se emportar per la diversió i les rialles.

«És un carnaval destinat a les famílies», ens explica Francesc Brugués, l'alcalde de Fortià. «Per això hem decidit fer aquest any una festa sense interrupcions, perquè un cop arribin es puguin quedar fins que vulguin sense haver de parar en cap moment».

Carnaval a ritme de rumba

La temàtica del Carnaval serà la Rumba Catalana, sota la batuta de Landry, cantant barceloní, que a la tarda oferirà un espectacle en solitari destinat als nens i nenes i, al vespre, acompanyat de la seva banda, formada per rumbers de bandes de renom, farà ballar a tothom que vulgui.

Landry el Rumbero és la cara visible d'un projecte educatiu i de divulgació de la rumba catalana. La seva missió, a més de fer ballar, és la d'acostar aquest estil musical als més petits i fer pedagogia de la seva història entre tots els públics. La rumba és una música que va néixer durant els anys 60 en els barris gitanos de Barcelona i que es va estendre per tot el territori, trencant fronteres i servint de pont entre la comunitat gitana i la paia.

Activitats ininterrumpudes

Una xocolatada a la plaça de l'Església de Fortià a les 4 de la tarda servirà per aplegar tothom que vingui. Un cop satisfets, començarà la rua pels carrers del poble amb la presència de diverses carrosses. La marxa s'encadenarà a les 18?h amb l'actuació de Landry el Rumbero per fer ballar els més petits.

A l'hora de sopar, l'Associació Esportiva dels Caçadors de Fortià oferirà un servei de barra amb graella i entrepans per als presents.

La festa continuarà amb el plat estel·lar, un concert de rumba amb en Landry i la FM, la seva banda al complet, formada per músics provinents d'altres formacions de renom dins del panorama de la rumba. Tot i no estar en el programa, està previst que un DJ allargui la festa fins que els participants aguantin