Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El Quartet The Altist exalça la força expressiva de la viola

La formació gironina actua aquest divendres al vespre a l'auditori dels Caputxins de Figueres

El Quartet The Altist exalça la força expressiva de la violaTHE ALTIST

Escoltar quartets d'un mateix instrument no és habitual, però d'un exclusivament format per violes, ho és encara menys. La viola, instrument imprescindible en una orquestra però sempre amb un paper secundari, és exalçada ara gràcies al Quartet The Altist, una formació nascuda fa cinc anys a Girona que aquest divendres, a les nou del vespre, actua a l'auditori Caputxins de Figueres.

«És un repte apassionant», reconeix Joan Fèlix, integrant del quartet juntament amb Nina Sunyer, Laura Bosch i Oriol Illa. Es refereix al repertori que presenten on destaca una de les poques composicions fetes per a viola, la Fantasia op 41, de York Bowen. «És molt difícil i interessant», detalla. La resta són arranjaments de peces conegudes de grans compositors com Telemann, Rossini o Piazzola. La idea és proposar un viatge del Bar­roc al tango. «A l'època barroca, els compositors apreciaven molt la viola, però a la romàntica no li van donar un rol protagonista», diu Fèlix, tot explicant que el problema radicava en la «mida de l'instrument» quelcom resolt amb el temps. «Potser la projecció del so no és tan brillant com el violí, però li dona un toc melancòlic i proper, el més humà de tots els instruments de corda fregada», afegeix. Aquesta capacitat expressiva sorprèn sempre al públic que els escolta, entre el qual sempre hi ha molt jovent. «És un descobriment», comenta l'intèrpret emocionat també per tocar a Figueres. «El concert també és una reivindicació de les possibilitats de la viola, de tot el seu potencial», diu.

Aquest concert forma part de la programació d'arts escèniques de Figueres i està coordinat per Joventuts Musicals de Figueres. El preu de l'entrada és de 6 euros.

Prem per veure més contingut per a tu