El llibre 'La niña más pequeña de toda la escuela, de Justin Roberts i Christian Robinson, editat per Alba, ha estat guardonat amb el Premi Llibre de l'Any en la categoria d'àlbum il·lustrat. Es tracta d'una obra infantil que aborda el tema de l'assetjament escolar i que "reivindica la força que dóna la unió i el rellevant que és l'actitud per poder canviar les coses", segons ha destacat Zaida Pérez, de la llibreria Liberespacio i membre del jurat. En nom dels autors va recollir el premi Idoia Moll, editora d'Albaempresa del grup Prensa Ibérica, a la qual pertany el Setmanari de l'Alt Empordà

'La niña más pequeña de la escuela' explica la història de Sally, a la qual ningú prestava atenció en el seu col·legi encara que ella es fixava en tot: des de les 27 claus del conserge fins els abusos que es cometien al pati durant l'esbarjo. Un dia Sally es planta i, aprofitant una oportunitat, fa front als aprofitats i així descobreix que una nena petita pot aconseguir grans canvis.

Els premis Llibre de l'Any en les seves diferents categories són atorgats per l'Associació de Llibreries de Madrid des de fa 18 anys. En aquesta edició han estat distingits a més 'Mejor la ausencia', d'Edurne Portela, com a millor llibre de ficció; 'Transición', de Santos Juliá, com a millor llibre d'assaig; 'Lo que más me gusta son los monstruos', d'Émile Ferris, com a millor còmic i 'Las órdenes', de Pilar Adón, com a millor llibre de poesia.

El Premi Llegenda, que reconeix la tasca d'una persona o institució que s'hagi destacat pel seu suport als llibres, a les llibreries i als llibreters, va recaure en Carlos Pascual del Pino, llibreter i editor de Marcial Pons.