Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

Editen un recull de poesia inèdita de Fages de Climent

De «Vellut de veus» es presenta aquest divendres a la Casa Fages de Castelló d'Empúries

Editen un recull de poesia inèdita de Fages de ClimentARXIU JORDI PLA

Els darrers anys, gràcies a la voluntat del net de Fages, Climent Carles Fages, s'ha investigat l'arxiu del seu avi, ubicat a Castelló d'Empúries. Allí han aparegut moltes obres inèdites de l'escriptor que, a poc a poc, han anat veient la llum, gràcies, també, a la complicitat de l'editorial figuerenca Brau. La darrera proposta és «Vellut de veus», un recull de poemes inèdites del qual ha tingut cura el filòleg i poeta Jordi Pla. El llibre es presenta aquest divendres a les 7 de la tarda a la mateixa Casa Fages de Castelló de la mà de Jordi Pla, l'alcalde de Castelló, Salvi Güell, i Climent Carles Fages.

Quelcom que diferencia aquest volum dels anteriors és que la selecció de poemes no va ser definida prèviament pel poeta, sinó que ha estat una decisió del curador. Jordi Pla és qui ha ordenat aquestes composicions esparses, versos «en els quals trobem els temes habituals a la poètica fagesiana: el sentiment amorós, el paisatge empordanès, els vells amics i coneguts i alguns poemes de caràcter espiritual». Tot plegat, preservant el «verb intens de Fages, el seu treball d'orfebre de la llengua».

El títol del nou volum ens remet a un dels versos del poemari i «il·lustra a la perfecció la sonoritat i el caràcter coral del recull». A més, el llibre inclou una introducció i notes del mateix Jordi Pla que ajuden el lector a entendre millor el context de l'obra.

Creacions poètiques

Aquest llibre se suma a les altres creacions poètiques de Fages: Les bruixes de Llers, Sonets a Maria Clara, Balada del sabater d'Ordis, Somni del cap de Creus i Trena de set aigües. Abans de Vellut de veus, Jordi Pla ja havia tingut cura justament de les darreres edicions del Somni de cap de Creus, Tots els sonets, Trenta de set aigües i Auca de mi mateix.

Prem per veure més contingut per a tu