Diversos estudis avalen la importància que té la pintura per a les persones grans, ja que ajuden a desenvolupar i mantenir actives moltes capacitats com la paciència, la concentració, la perseverança, l’expressió i la diversió. Sota aquesta premissa, un grup de 18 avis i àvies, dirigits per l’artista Laia Pol, han fet de la pintura una eina de comunicació i expressió i han omplert de colors el pati del centre de dia de Llançà, “donant alegria a un espai del qual en fan ús de forma lúdica els avis i àvies més grans,” destaca l’artista que ha engrescat els avis en la realització d’un mural. “L’objectiu bàsic d’aquesta nova activitat és potenciar l’empoderament dels avis i àvies participants”, explica Laia Pol.

La iniciativa ha sorgit des del taller de pintura del Casal del Pensionista de l’Ajuntament de Llançà i ha estat organitzada i patrocinada per la regidora de Benestar i Família, Sílvia Barris i Roca. “Aquesta activitat s’ha potenciat perquè pensem que l’art no té edat i que, a més a més, qualsevol activitat creativa té molt bones qualitats positives per a les persones grans”.

Pol enumera algunes de les característiques que a través de l’art es potencia entre la gent gran gràcies a la pintura: “S’estimula la imaginació, fent treballar el cervell per complet (estimulant tant la part lògica i racional, com la de les emocions) i ajudant a evitar malalties com l’Alzheimer”.

L’experiència, que va finalitzar divendres passat després de quatre matins de pintura, ha estat molt gratificant per als usuaris d’aquest taller. Tots coincideixen a dir que, mentre estan pintant, estan concentrats i s’obliden dels problemes, fins i tot dels dolors físics. “La realització d’aquest mural ha estat per a ells una injecció d’autoestima. Els avis i àvies han descobert que podien realitzar una activitat creativa fora del taller, i aquesta nova il·lusió ha repercutit directament tant en el seu estat d’ànim com de salut. I el més important de tot és que s’ha obert un nou espai de diversió i comunicació”, destaca Pol.

Els avis i àvies valoren l’activitat com una magnífica activitat per socialitzar i conversar a l’aire lliure amb els altres companys. “Tota una experiència creativa, un reflex de l’ànima, i també una forma de comunicació”, coincideixen a dir tots els implicats.