08 de juny de 2018
08.06.2018
40 Años
40 Años
Llançà

L'art es converteix en una eina terapèutica per a la gent gran de Llançà

Han realitzat un mural al Centre de dia, una activitat municipal que promou la seva estimulació mental i emocional

08.06.2018 | 19:56
Els avis i àvies del taller de pintura del casal del Pensionista han fet un mural.

Diversos estudis avalen la importància que té la pintura per a les persones grans, ja que ajuden a desenvolupar i mantenir actives moltes capacitats com la paciència, la concentració, la perseverança, l´expressió i la diversió. Sota aquesta premissa, un grup de 18 avis i àvies, dirigits per l´artista Laia Pol, han fet de la pintura una eina de comunicació i expressió i han omplert de colors el pati del centre de dia de Llançà, "donant alegria a un espai del qual en fan ús de forma lúdica els avis i àvies més grans," destaca l´artista que ha engrescat els avis en la realització d´un mural. "L´objectiu bàsic d´aquesta nova activitat és potenciar l´empoderament dels avis i àvies participants", explica Laia Pol.

La iniciativa ha sorgit des del taller de pintura del Casal del Pensionista de l´Ajuntament de Llançà i ha estat organitzada i patrocinada per la regidora de Benestar i Família, Sílvia Barris i Roca. "Aquesta activitat s´ha potenciat perquè pensem que l´art no té edat i que, a més a més, qualsevol activitat creativa té molt bones qualitats positives per a les persones grans".

Pol enumera algunes de les característiques que a través de l´art es potencia entre la gent gran gràcies a la pintura: "S´estimula la imaginació, fent treballar el cervell per complet (estimulant tant la part lògica i racional, com la de les emocions) i ajudant a evitar malalties com l´Alzheimer".

L´experiència, que va finalitzar divendres passat després de quatre matins de pintura, ha estat molt gratificant per als usuaris d´aquest taller. Tots coincideixen a dir que, mentre estan pintant, estan concentrats i s´obliden dels problemes, fins i tot dels dolors físics. "La realització d´aquest mural ha estat per a ells una injecció d´autoestima. Els avis i àvies han descobert que podien realitzar una activitat creativa fora del taller, i aquesta nova il·lusió ha repercutit directament tant en el seu estat d´ànim com de salut. I el més important de tot és que s´ha obert un nou espai de diversió i comunicació", destaca Pol.

Els avis i àvies valoren l´activitat com una magnífica activitat per socialitzar i conversar a l´aire lliure amb els altres companys. "Tota una experiència creativa, un reflex de l´ànima, i també una forma de comunicació", coincideixen a dir tots els implicats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen