Dues pàgines del diari d'Ana Frank que havien estat amagades darrere d'una capa de paper marró descobertes arran del treball d'anys de diversos institucions historiogràfiques holandeses, segons ha informat el Museu de la Casa de la jove escriptora morta en un camp de concentració.

L'adolescent jueva podria haver cobert les pàgines amb adhesiu i paper marró perquè li preocupava que altres persones en el seu amagatall poguessin llegir-les, ja que contenen una sèrie de bromes pesades i els seus pensaments sobre l'educació sexual, ha explicat el director de la Casa d'Ana Frank a Amsterdam, Ronald Leopold. No obstant això, les pàgines perdudes van ser finalment descobertes després de ser il·luminades i posteriorment fotografiades en alta resolució.

L'adolescent jueva i la seva família es van amagar dels nazis en un annex secret en una casa a Amsterdam durant la Segona Guerra Mundial. Finalment van ser descoberts i Ana va morir de tifus als 15 anys en el camp de concentració de Bergen-Belson el 1945. El seu diari es va publicar dos anys després, ha estat traduït almenys a 60 idiomes i s'ha convertit en un símbol de l'horror del Holocaust.