L'Ajuntament de Figueres celebrarà per sisè any el Dia Internacional de l'Art, que enguany tindrà lloc el dissabte 14 d'abril. Sota la coordinació del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona, i amb la col·laboració d'artistes, entitats, agents privats de la ciutat i institicons, el Museu de l'Empordà ha programat una jornada amb 5 activitats, d'entre les quals destaca la presentació del mural 'UNA' de Paula Bonet a la façana lateral del Museu.

A més de la presentació d'UNA, obra del projecte “Womart” de la Xarxa Transversal, s'ha programat un homenatge a Adrià Ciurana, una acció de diferents artistes plàstics a l’entorn de l’obra “Demà plourà” de l'artista altempordanès; un taller infantil d'art urbà i graffiti; la perfomance "Un diàleg amb l’obra 'La cuina de Vilamaniscle' de Joan Padern Faig" a càrrec de Lluís Alabern, i una visita al Museu de l'Empordà a càrrec de la conservadora i restauradora de béns culturals Elena Boix.

El Dia Internacional de l'Art és una efemèride que commemora, arreu del món, el naixement d'un dels artistes més emblemàtics i multidisciplinaris del renaixement, Leonardo da Vinci, nascut el 15 d'abril del 1452. Des del 2011, aquest dia va ser declarat Dia Internacional de l'Art per la UNESCO amb l'objectiu d'apropar el món de l'art a la població.