15 de febrer de 2018
15.02.2018
40 Años
40 Años
Figueres

Reconeixen els trenta anys de vinculació de Josep Quer amb orquestres franceses

La Confederació Francesa d'Orquestres Simfòniques li ha fet entrega d'un diploma i una medalla

15.02.2018 | 15:37
El contrabaixista Josep Quer

La Confederació Francesa d´Orquestres Simfòniques ha reconegut, al contrabaixista altempordanès Josep Quer, els seus trenta anys de vinculació amb formacions musicals franceses. L´acte, que va tenir lloc a finals de gener després d´un concert a Canet Plage, al Rosselló, va consistir en l´entrega d´un diploma i d´una medalla. Quer ha assegurat que aquest reconeixement "m´ha fet molta il·lusió, perquè són molts anys d´anar per terres franceses".

Josep Quer va començar a actuar per terres franceses fa més de tres dècades. Va començar amb l´Orquestra Lírica du Midi, a Perpinyà. "Al Teatre Municipal, fèiem òperes lleugeres", recorda. També actuaren a Besiers. Més tard ho va fer amb l´Orquestra de Cambra de Perpinyà, bressol de la futura Orquestra Simfònica de Canet Plage i Rosselló. Amb aquella primera formació, va actuar arreu de la Catalunya Nord, per Catalunya i, fins i tot, a Suïssa. En tots aquests anys, Quer ha treballat amb moltes altres formacions musicals franceses com l´Orquestra Simfònica de Montpeller. A parer seu, la sensibilitat francesa envers la música i, per descomptat, els seus intèrprets és exemplar, quelcom que lamenta que aquí no succeeix.

Concert a Lleida

D´altra banda, el contrabaixista Josep Quer ha avançat que el 4 de març vinent té previst interpretar, a l´Auditori de Lleida, la Glossa a Pep Ventura arranjada pel compositor figuerenc Jaume Cristau, ara per a banda simfònica. Aquest encàrrec l´ha fet la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida. Cristau ja havia arranjat aquesta peça anteriorment per a quintet de corda i, més tard, per a cobla i contrabaix.

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, creada el gener del 2014, està integrada per una vuitantena de músics i dirigida per Esteve Espinosa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema