Els actors David Bagés i Marc Martínez mantenen un vincle d'amistat molt fort des de fa anys. Per parlar d'aquesta connexió entre actors seran aquest dijous a les 8 del vespre dins el cicle 'Converses al Jardí' que es fa al Teatre Municipal de Figueres amb motiu del centenari de l'edifici.

Els dos són actors i amics des que encara no tenien ni sentit comú. Dues trajectòries paral·leles durant 30 anys de professió i mai els ha fallat l´amistat. La feina, ja és una altra cosa... Un cara a cara molt particular entre dos grans amics i actors en el seu espai natural de creació. "El teatre és l´espai on ens sentim lliures i on adquirim el superpoder de ser escoltats".

Marc Martínez assegura de Bagés: "El secret de la nostra amistat és la fidelitat. El David, "El Nene", és com el meu germà. És una persona sensible, valenta, íntegra, divertida. Una bona persona i un gran actor. Però també he de confessar que continuem essent amics perquè no hem tornat a treballar plegats des de 'La Plaça del Diamant' al TNC. Ens vam prometre que riuríem molt i que, per damunt de tot, preservaríem la nostra amistat".

David Bagés diu de Martínez: "Ens va unir una mateixa manera de concebre la interpretació i la vida. Ens assemblem molt en la manera de veure el món i la cultura. Als dos ens agrada provocar per despertar consciències i, sempre que podem, ho apliquem als nostres treballs. Sempre he envejat la capacitat de reinventar-se que ha tingut el Marc en les seves múltiples facetes que té per transmetre cultura. Jo només he tocat un pal".