07 de abril de 2016
07.04.2016
Figueres

Victor Amela parlarà a Figueres de 'La filla del capità Groc'

Jaume Torrent, editor d'edicions Cal·ligraf presentarà la novel·la, premi Ramon Llull 2016, a la Galeria Lola Ventós

07.04.2016 | 10:44
L´autor Victor Amela

La filla del capità Groc' és "una història romàntica per l'època, perquè passa al segle XIX, pels escenaris, perquè són els ports de Morella i el Maestrat i pels personatges protagonistes", segons l'autor Victor Amela, la seva primera novel·la en català, amb la qual ha guanyat el premi Ramon Llull 2016. El dimecres dia 13 es presentarà a la galeria Lola Ventós a les 20.00 hores. Presentarà l'acte Jaume Torrent (editor d'edicions Cal.ligraf) i Victor Amela, autor del llibre.

El protagonista del llibre és Tomàs Penarrocha, torna de l'exili després de la primera guerra carlina amb la intenció de recuperar la vida amb la seva dona, però les circumstàncies faran "que hagi de defensar de nou els valors tradicionals". La filla del protagonista, de 13 anys, lluitarà al seu costat.

Amela és novel·lista i periodista. Degà de la crítica televisiva a la premsa, l´exerceix des de fa trenta anys a La Vanguardia, on és cocreador de la secció "La contra" (1998), en què ha publicat 2.100 entrevistes, esperonat per una curiositat que no el sadolla. Col·labora en programes de televisió i ràdio, i és també autor de les novel·les El càtar imperfecte (2013) i Amor contra Roma (2014). Portador de gens forcallans, sosté que un dia mereixerem no tenir presidents ni governs ni lleis, creu en la imaginació creadora i cita Llull: «Ja que existim, alegrem-nos!».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema