L'escriptora i poetessa Joana Raspall complirà, l'any vinent, cent anys. Arreu de Catalunya s'estan preparant actes commemoratius per celebrar-ho. A l'Alt Empordà, Òmnium Cultural ha agafat el testimoni i li dedicarà un dels seus actes estrella: el Concurs per a la Joventut que enguany celebra la seva trenta-quatrena edició. Amb la voluntat de superar els més de 400 estudiants d'arreu de la comarca participants de l'any passat, aquest dijous al matí s'ha presentat la convocatòria davant els mitjans.

Durant l'acte, en que tres nens han recitat tres poemes de Raspall, s'ha incidit en la idea que aquest tipus de concursos segueixen "sent necessaris per incentivar l'alumant a millorar", com ha dit el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Figueres, Josep Maria Godoy.

Lluís Casadellà, president d'Òmnium Cultural Alt Empordà, ha explicat que a principis de curs ja es va informar a les escoles sobre l'homenatge que se li feia a Joana Raspall "per si ho podien incloure en el seu pla de treball".

El concurs està dirigit a alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius i inclou tant recitació, creació literària com científica.