Segueix-nos a les xarxes socials:

Canvi climàtic

La Diputació de Girona destinarà 3,8 milions a accions per la prevenció d'incendis i la millora de l'eficiència energètica

La campanya preveu subvencions als ajuntaments per a l'estalvi energètic i disminuir la "vulnerabilitat" dels boscos

La Diputació de Girona destinarà 3,8 milions a accions per la prevenció d'incendis i la millora de l'eficiència energèticaDiputació de Girona

La Diputació de Girona destinarà 3,8 milions d'euros a actuacions per millorar l'eficiència energètica i la prevenció d'incendis forestals. L'ens té oberta la convocatòria d'ajuts de la campanya 'Del pla a l'acció (2024-2025)', que inclou diverses línies de subvencions als ajuntaments per promoure l'estalvi energètic en l'enllumenat, instal·lacions i equipaments esportius, així com en l'impuls i la gestió de comunitats energètiques. També preveu ajuts per reduir la "vulnerabilitat" dels boscos al foc i per a una gestió forestal "sostenible".

La campanya inclou quatre línies de subvencions per valor de 2.924.000 euros repartides en dos anys (1.377.000 euros per aquest any i 1.547.000 per al 2025), que han de servir per millorar l’eficiència energètica i reduir l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle. Se'n podran beneficiar els municipis amb accions planificades prèviament en plans d'acció d'energia sostenible i clima (PAESC) aprovats, que són la immensa majoria dels que hi ha a la demarcació de Girona.

«Per tal d’ajudar els municipis petits a accelerar la transició energètica, el percentatge de subvenció per als municipis de fins a 5.000 habitants és del 90 % de les despeses elegibles», explica el diputat de Medi Ambient, Josep Maria Bagot.

Quines línies d'ajuts preveu?

I en l'àmbit forestal?

En l'àmbit forestal, l'ens ha tornat a obrir la convocatòria d'ajuts per millorar la seguretat i disminuir la vulnerabilitat dels boscos davant els incendis forestals, adaptar les masses forestals al canvi climàtic, conservar els boscos madurs i fomentar la gestió forestal sostenible. En total, s'han previst 907.000 euros en actuacions en matèria forestal i de prevenció d’incendis forestals, que es repartiran en sis línies. Se'n podran beneficiar els ajuntaments de les comarques gironines, les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les associacions de propietaris forestals de la demarcació. Les línies d'ajuts que s'obren són:

Prem per veure més contingut per a tu