Segueix-nos a les xarxes socials:

A judici un acusat de llançar un pot de vidre a la cara de la parella a Figueres

L'home s'enfronta a 18 anys de presó i a pagar una indemnització de més de 100.000 euros

Un home s'enfronta fins a 18 anys de presó per presumptament haver maltractat a la seva parella en diverses ocasions durant el 2019, entre les quals li va arribar a llançar una ampolla de vidre a la cara provocant-li una deformació al septe nasal. Els fets s'havien de jutjar avui a l'Audiència de Girona però la vista s'ha suspès per problemes de salut de l'acusat. S'ha tornat a assenyalar la vista pel pròxim abril.

Segons la versió de les acusacions, víctima i acusat van mantenir una relació sentimental entre maig i juliol de 2019, durant la qual l'home la va amenaçar i agredir en diverses ocasions. Una de les quals va tenir lloc cap a les deu del vespre del 16 d'agost de 2019 en un bar de Figueres, quan l'acusat va amenaçar de matar-la si se n'anava amb un altre home. Al cap d'una estona, quan ambdós eren en un hostal a la mateixa localitat, el processat va colpejar-li la cara amb un pot de vidre "gruixut i resistent". La fiscalia sosté que era un pot d'ambientador que havien demanat prèviament a la recepcionista de l'hotel, i que l'home "era conscient del poder lesiu de l'objecte", que li va provocar diverses lesions, entre les quals la deformació del septe nasal. Després la va agafar pel coll i li va propinar diverses bufetades. L'acusació particular assegura que els fets van ser presenciats per diversos treballadors de l'establiment, i que de fet van encarregar-se d'impedir al processat que continués agredint la víctima i posteriorment van trucar a la policia. Després de l'agressió, l'acusat va escapar-se.

Sempre segons la versió de les acusacions, l'agressió va provocar-li múltiples fractures al nas a la víctima i va deixar-li seqüeles estètiques "molt importants", i que van provocar-li problemes de respiració.

Les acusacions també recullen un incident relacionat amb el mòbil de la víctima: l'acusat li va trencar llençant-lo a terra mentre estaven en un bar, i uns dies després li va llançar a la cara.

Entre 5 i 18 anys de presó

La fiscalia el fa responsable d'un delicte d'amenaces, un delicte de lesions, un delicte lleu de danys i un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència contra la dona. Les penes per aquests delictes sumen 5 anys i 7 mesos de presó. L'acusació pública també reclama que quan hagi complert tres quartes parts de la pena de presó s'acordi la seva expulsió i la prohibició de tornar fins al cap de 10 anys. En concepte de responsabilitat civil demana que li pagui 84.637 euros a la víctima per les lesions i les seqüeles que ha patit. En canvi, l'acusació particular eleva les peticions de presó als 18 anys. També li demana 10.800 euros de multa i una indemnització de 102.942 euros per les seqüeles patides per la víctima.

Prem per veure més contingut per a tu