Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor el periodista figuerenc Javier Gironella

Les seves restes descansaran al cementiri de la seva localitat natal, segons l'Asociación Española de la Prensa Deportiva

Mor el periodista figuerenc Javier GironellaAsociación de Periodistas de Aragón.

El periodista de Figueres Javier Gironella Falces va morir als 80 anys el passat dimecres 27 de setembre. Tot i que va néixer a la capital altempordanesa, el periodista va desenvolupar la seva carrera professional de més de quatre dècades sobretot a Osca (Aragó), tot i que va començar a fer els primers passos a la seva ciutat natal. Graduat per la Universitat de Navarra, va ocupar diversos càrrecs en mitjans de comunicació a les regions de Catalunya, Navarra i Aragó, incloent-hi el de redactor en cap aDiario del Altoaragón. La seva carrera va culminar amb la seva jubilació com a responsable del Gabinet de Comunicació de la Delegació del Govern d'Aragó a Osca. Durant la seva trajectòria, va col·laborar amb destacats mitjans com Radio Huesca i Huesca Televisión, sota la direcció de Luis Garcés i Félix Fernández-Vizarra.

Així mateix, Gironella va ser una figura clau a l'Asociación Española de la Prensa Deportiva, juntament amb Jaume Ferrer. Des de la formació de l'associació i amb Luis Garcés, Pedro Lafuente i el mateix Jaime Ferrer, i ara amb Martín Pena com a president actual, van tenir un paper fonamental en l'impuls del periodisme esportiu a la província d'Osca a través de les Gales del Esport, que es van celebrar a tota la província.

Alhora, Gironella va mantenir una estreta relació amb el món olímpic i els projectes a Jaca, a més d'estar vinculat a l'àmbit del motor i l'hostaleria, on també va contribuir durant molts anys a diversos mitjans.

Tot i que la cerimònia de comiat va tenir lloc a l'Església Parroquial Maria Auxiliadora d'Osca, "les seves restes descansaran per sempre al cementiri de la seva localitat natal, Figueres", segons l'Asociación Española de la Prensa Deportiva.

Prem per veure més contingut per a tu