Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Ajuntament de Castelló d'Empúries vol fer de la torre del Club Nàutic un nou espai multiús

Acolliria una llar de jubilats, aules de formació i les activitats que actualment es duen a terme a l’espai Albera

L’Ajuntament de Castelló d'Empúries vol fer de la torre del Club Nàutic un nou espai multiúsJUDITH BARCELÓ

L’Ajuntament de Castelló d’Empúriesestà treballant per adquirir la torre del Club Nàutic d’Empuriabrava amb la intenció de convertir-la en un espai multiús. D’aquesta manera, seria un equipament municipal que agruparia, entre altres, una llar de jubilats, aules de formació i les activitats que actualment es duen a terme a l’espai Alberes. Alhora, la piscina i el gimnàs de l’edifici continuarien en servei.

A més, la torre «acolliria altres activitats que ara no es poden realitzar enlloc perquè no hi ha cap espai adequat i d’aquestes característiques a Empuriabrava», diu Josep Maria Canet, regidor d’Urbanisme. En aquest sentit, Canet admet que la marina residencial té una manca d’edificis públics per a celebrar actes. «Amb la compra de la torre, creiem que aquest problema quedaria resolt per sempre o, almenys, per molt temps», afirma.

Per accedir a l’adquisició de l’emblemàtic edifici, l’Ajuntament i la propietat del Club Nàutic d’Empuriabrava van signar, el passat mes de març, el contracte d’opció a compra del bé immoble i dels vint-i-dos locals que es troben a les seves dependències. Té una durada de tres anys. Es compraria per tres milions i mig d’euros, quantitat econòmica que no sortiria del pressupost municipal. «La idea és vendre patrimoni municipal per comprar-lo», anota Canet. Concretament, es traspassarien vuit parcel·les residencials que el consistori té a la zona dels canals.

L’Ajuntament té la voluntat de comprar la torre aquest mandat. Ara bé, «és difícil parlar de dates perquè depèn del temps que triguin els serveis jurídics a registrar les finques que es volen vendre», diu el regidor d’Urbanisme. Així mateix, un cop adquirit, l’edifici s’haurà d’adequar, ja que, entre altres actuacions, s’han de refer les cobertes.

Prem per veure més contingut per a tu