Segueix-nos a les xarxes socials:

La Jonquera busca mostrar els atractius lluny de la imatge de lloc de pas

L'Ajuntament ha impulsat accions per atraure turisme actiu i de natura com la marca "La Jonquera inesperada" o una ruta ciclista de dos dies

La Jonquera busca mostrar els atractius lluny de la imatge de lloc de pasAJUNTAMENT DE LA JONQUERA

L’Ajuntament de la Jonquera busca mostrar els atractius lluny de la imatge de lloc de pas. Des de Turisme s’han engegat diverses accions i campanyes per donar a conèixer els atractius per atraure un turisme actiu de natura i cultura. S’ha creat la marca «La Jonquera inesperada» o una ruta ciclista de dos dies, entre altres accions.

«La Jonquera és una destinació turística que ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions per als visitants, més enllà de la idea preconcebuda del municipi com a lloc de pas per la seva ubicació geogràfica privilegiada» . Ho remarca la regidora de Promoció econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Lluïsa Macias. Per això constata que «des de l’Ajuntament treballant de valent per donar a conèixer els nostres actius i consolidar la nostra posició com a destinació turística de referència per als amants del turisme actiu».

"La Jonquera és una destinació turística que ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions per als visitants, més enllà de la idea preconcebuda del municipi"

La Jonquera té un nucli urbà, un entorn natural i cultural ampli. Però també se situa de municipi fronterer, un lloc de pas i aturada per a transportistes, i un important teixit comercial que atrau client sobretot francès. 

Les campanyes mostren més que la imatge més habitual. 

 El Pla Estratègic de Turisme Actiu Natura, recentment elaborat per l’Ajuntament articula i vertebrar tota l’aposta estratègica del consistori per la promoció turística.

La marca "La Jonquera inesperada"

Entre les accions fins ara desenvolupades, destaquen la creació de la línia gràfica i marca de turisme amb el leitmotiv «La Jonquera inesperada», que té per objectiu transmetre el caràcter únic i sorpre - nent de la població. Aquesta línia gràfica està estretament vinculada a la pàgina web de turisme i a les xarxes socials específiques de turisme a Facebook i Instagram, ambdues de recent creació. En aquests diversos espais s’hi pot trobar informació de l’oferta cultural i turística de la població, així com allotjaments i altres dades d’interès per al visitant. 

En aquesta mateixa línia destaca la creació del producte turístic «Gravelera» , una travessa ciclista de gravel que passa pel Port de la Selva, que passa per tres parcs naturals: el paratge natural de l’Albera, el cap de Creus i els Aiguamolls de l’Empordà. Aquesta ruta circular amb inici i final a la Jonquera és de dos dies de durada que permet conèixer els paisatges i tres emblemàtics conjunts monumentals: el Castell de Requesens, el conjunt romànic de Sant Quirze de Colera i el conjunt romànic monumental de Sant Pere de Rodes i Santa Helena.

S’ha fet una recopilació de rutes a Wikiloc centrades en el municipi i s’ha reforçat el Centre d’Informació de l’Albera com a peça mestra i articuladora de tota l’oferta turística.

Prem per veure més contingut per a tu