Segueix-nos a les xarxes socials:

Vilajuïga

L’Ajuntament de Vilajuïga impulsa la primera edició dels Pressupostos Participatius

Amb l’objectiu d’implicar una mica més a la població en la presa de decisions del consistori, aquest dijous s’inicia la primera fase

L’Ajuntament de Vilajuïga impulsa la primera edició dels Pressupostos ParticipatiusAjuntament de Vilajuïga

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vilajuïga, de la mà de la resta de membres del Govern Municipal i dels tècnics municipals, ha impulsat per primera vegada uns Pressupostos Participatius a Vilajuïga.

Amb la finalitat que els veïns escullin en quin projecte o projectes ha d’invertir 20.000 euros l’Ajuntament, es convida a partir d’avui i fins al 7 d’octubre, a enviar propostes omplint les butlletes que s’han enviat a totes les cases o a través d’un formulari que trobaran al web municipal (www.vilajuiga.cat).

Les propostes han de complir uns criteris bàsics: han de ser inversions o actuacions d’interès públic, que no representin un cost extra de manteniment i que no suposin la contractació de nou personal; han de respondre a una necessitat concreta; han de ser actuacions de competència municipal; i no poden ser subvencions i/o ajuts a entitats o col·lectius.

Qualsevol persona del municipi, major o menor d’edat, pot enviar propostes. Des de l’Ajuntament però, es convida a pensar-les en família o amb alguna de les entitats en les que els veïns participen, per tal d’aconseguir una visió global del municipi i les necessitats que cal satisfer.

Un cop acabi el termini per presentar propostes, els tècnics municipals estudiaran si compleixen tots els criteris. Totes les que siguin vàlides, passaran a una segona fase, en la que es convidarà als veïns a un acte que ha de permetre prioritzar les 10-15 propostes més interessants i que passaran a la votació final.

Abans no acabi l’any està previst que es celebri la votació per escollir el projecte o projectes guanyadors, i que durant el 2022 es pugui executar. 

Prem per veure més contingut per a tu