Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Figueres inicia el procés participatiu per a la redacció del Pla d’Acció per a l’energia sostenible

La jornada tindrà lloc el proper 6 de juliol a les 19 h a l’Auditori de Caputxins

Figueres inicia el procés participatiu per a la redacció del Pla d’Acció per a l’energia sostenibleEmporda.info

L’any 2010 el Ple municipal va aprovar el PAES (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible) que va ser el primer document municipal que comptabilitzada el consum energètic i les emissions de CO2 de la ciutat i, alhora, proposava un pla d’acció per a contribuir a mitigar el canvi climàtic a la ciutat en l’horitzó 2020.

Després d’aquell PAES inicial, es van executar algunes de les accions contingudes en el seu pla d’acció però sobretot s’ha incrementat la conscienciació de la gravetat del repte climàtic i s’han establert nous objectius, tant de mitigació com d’adaptació al canvi climàtic.

Així, mentre cal insistir en la necessitat d’una transició energètica cap a un model basat en l’eficiència energètica i l’ús de fonts energètiques netes i renovables, també cal introduir mesures d’adaptació al canvi climàtic per tal que la ciutat abordi els efectes actuals i futurs que el canvi climàtic tindrà sobre la ciutat, els seus habitants i la seva biodiversitat. Així, caldrà preparar la ciutat per afrontar situacions d’onades de calor, sequeres, episodis de pluges intenses i sobtades o l’arribada de noves plagues urbanes.

És en aquest context que l’Ajuntament de Figueres ha iniciat la redacció del PAESC (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima) amb l’objectiu d’actualitzar el volum d’emissions i plantejar nous reptes amb noves actuacions tant de mitigació com d’adaptació al canvi climàtic.

Aquest PAESC esdevindrà el document base de la ciutat pel que fa a planificació ambiental i lluita contra el canvi climàtic.

En el procés de redacció d’aquest PAESC s’ha completat una primera fase de diagnosi i plantejament de propostes del pla d’acció que ara volen ser compartides i debatudes en una sessió de participació ciutadana oberta a tothom que tindrà lloc el dimarts 6 de juliol a les 19 hores a l’auditori dels Caputxins.

Per a poder participar en aquesta sessió de participació ciutadana i complir amb els protocols de seguretat respecte la Covid, cal inscriure’s enviant un email a l’adreça mambient@figueres.org. Per a qualsevol aclariment podeu trucar a la Secció de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Figueres al telèfon 972 03 23 35.

Prem per veure més contingut per a tu