Segueix-nos a les xarxes socials:

Llers

L'Ajuntament de Llers obté una subvenció per restaurar barraques de pedra seca

És la primera vegada que s'otorga una subvenció per a la restauració de construccions de pedra seca declarades Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)

L'Ajuntament de Llers obté una subvenció per restaurar barraques de pedra secaAjuntament de Llers

L'Ajuntament de Llers ha aconseguit una subvenció de 15.000€ per a la restauració de 8 barraques de pedra seca declarades Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) situades al Paratge de Pla Vinyers, a la Garriga d'Empordà de Llers, en el marc de les "Subvencions per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural per al trienni 2020-2022" de la Generalitat de Catalunya.

El projecte, redactat per l'arquitecte tècnic Vicenç Armangué amb l'assessorament de Maite Oliva, regidora de l'Ajuntament de Llers, neix com a primera fase d'un procés de treball i manteniment de la totalitat de BCIL de Llers, així com de divulgació patrimonial i de recuperació de vials.

L'otorgament d'aquesta subvenció per part de la Generalitat representa també un pas molt important per al manteniment i posada en valor de la pedra seca a Catalunya, ja que és la primera vegada que s'otorga una subvenció d'aquestes característiques per a la restauració de construccions de pedra seca declarades BCIL. Així doncs, esdevé un precedent per tal que altres municipis del territori català puguin seguir la mateixa via, alhora que contribuirà a que més municipis declarin el seu patrimoni de pedra seca com a Bé Cultural d'Interès Local per tal de poder-hi optar. Actualment existeixen a Catalunya un miler de construccions de pedra seca declarades BCIL, de les quals 886 corresponen a només 10 municipis.

La Garriga d'Empordà

La Garriga d'Empordà és un ampli territori que conté part dels termes municipals de Llers, Avinyonet de Puigventós, Vilanant, Biure i Pont de Molins. S'hi troben més de 500 barraques de pedra seca, acompanyades de centenars de km lineals de murs i feixes que reticulen camps, olivets, erms i pendents, a les que s'afegeixen nombroses carrerades i murs de gran amplada que constituïen l'antiga xarxa de camins i que configuren un conjunt de gran interès etnològic, històric i paisatgístic. L'any 2014, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà va impulsar, gràcies a una iniciativa ciutadana, la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) d'un total de 97 barraques, 46 de les quals es troben al terme municipal de Llers.

Prem per veure més contingut per a tu