Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

La CUP de Castelló d'Empúries retornarà al municipi part dels ingressos públics que rep

La campanya «Diners al Carrer» comença aquest divendres 13 de novembre

La CUP de Castelló d'Empúries retornarà al municipi part dels ingressos públics que repEMPORDA.INFO

L'Assemblea de la CUP de Castelló d'Empúries engega aquest divendres 13 de novembre la campanya «Diners al carrer». La iniciativa consisteix a retornar al municipi part dels ingressos que percep de l’Ajuntament de Castelló d'Empúries la CUP, al tenir actualment representació al ple i en l’equip de govern amb dues regidories.

Aquesta iniciativa obeeix als objectius de «dinamitzar i possibilitar els projectes transformadors al municipi», a més d’impulsar la presa de decisions de forma col·lectiva i de retornar al carrer els ingressos fruit de la seva activitat política. Per aquesta primera edició s’ha volgut destinar una quantitat de 2.500 euros repartits en una o vàries col·laboracions econòmiques.

Poden beneficiar-se totes les entitats, associacions i organitzacions sense ànim de lucre amb incidència en el municipi, que presentin un projecte amb finalitats relacionades amb els eixos d’activant sobiranies:

  • Defensa i protecció del Medi Ambient
  • Lluita Nacional, amb projectes de defensa i promoció de la llengua i cultura catalana o relacionats amb el suport a la lluita per la Independència dels Països Catalans.
  • Defensa de les classes populars, amb projectes d’integració social, del moviment sindical, de defensa del dret a l’habitatge o altres.
  • Avançar cap a una societat Feminista, mitjançant plataformes contra la violència de gènere, defensa dels drets de la dona o LGTBI, campanyes informatives i de sensibilització...
  • Participació política, amb projectes destinats a l’apoderament ciutadà, a la implicació de la població en la presa de decisions polítiques o la creació de nous espais d’autogestió. Incloent auditories ciutadanes, ateneus, plataformes ciutadanes...

Els projectes s’han de presentar abans del 15 de desembre (inclós) en format digital a castellodempuries@cup.cat, amb una extensió màxima de 10 pàgines. Un cop finalitzat el període de presentació dels projectes, es farà un recull dels projectes i es convocarà una Assemblea Oberta a la que podran assistir les entitats proponents per a defensar el seu projecte, i juntament amb els assistents es valoraran els projectes presentats.

Posteriorment, i en base a la informació i primera valoració feta en Assemblea Oberta, els membres de l’Assemblea Local completaran la fase de deliberació emetent les seves valoracions per a prendre la decisió final. Un cop valorats els projectes d’acord amb els criteris d’avaluació dels resultats, entre l’12 i el 22 de gener es publicaran els resultats.

La convocatòria i publicació de les bases es faran al web de la CUP de Castelló d’Empúries (cupcastelloempuries.cat) i el calendari és el següent:

  • 13 de novembre, a les 19.30 hores: publicació de les bases i presentació pública del projecte a través dels seus comptes de Facebook i Twitter.
  • 15 de desembre: fi del període per presentar els projectes.
  • Abans del 27 de desembre: recull dels projectes per part de l’Assemblea Local i convocatòria d’Assemblea oberta.
  • Del 27 de desembre al 10 de gener: valoració dels projectes per part de l’AL.
  • De 12 al 22 de gener: comunicació dels resultats.

El projecte s’haurà de desenvolupar durant l’any 2021.

Prem per veure més contingut per a tu