Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El Consell Comarcal programa catorze xerrades pel Dia Internacional d'Acció pel Clima

Les sessions estan obertes a tothom i es realitzen complint totes les normes de seguretat

El Consell Comarcal programa catorze xerrades pel Dia Internacional d'Acció pel ClimaCCAE

El 24 d’octubre és el Dia Internacional d’Acció pel Clima. Aquest dia assenyalat vol recordar i fomentar la lluita contra el canvi climàtic i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a través de l'Agència Comarcal de l'Energia i Clima, ha organitzat un seguit d’activitats amb l’objectiu de conscienciar dels danys que l’activitat humana està fent.

Amb motiu d'aquest dia internacional s’han programat catorze ponències que porta a terme la consultora ambiental Xènia Illas i que porten per títol: «El canvi climàtic és un fet, minimitzar-ne els efectes és a les nostres mans». Les sessions estan obertes a tothom i es realitzen complint totes les normes de seguretat. Malgrat tot, les directives del Procicat canvien constantment i s’utilitzarà el web http://canviclimatic.mediambient-altemporda.org/ per informar les dates de les xerrades.

El canvi climàtic també es fa notar a casa nostra, doncs l’increment de temperatures està propiciant uns períodes de sequera més llargs i freqüents, precipitacions extremes i un augment del nivell del mar. Aquests canvis tindran un efecte immediat com la pèrdua de diversitat, l’expansió de plagues (com la del mosquit tigre, la vespa asiàtica o el caragol poma) amb afectació a l’agricultura i a la salut, major perill de transmissió de malalties, augment de l’escassetat d’aigua i en conseqüència perill d’abastament d’aigua potable als municipis, augment del nivell del mar que provoca salinització d’aigües subterrànies i les fa impracticables pel reg o la degradació d’hàbitats.

Prem per veure més contingut per a tu