L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha instal·lat les noves plaques identificatives amb la nova denominació del carrer Mossèn Modest Prats i de la plaça Josefina Gambús, a proposta de la Comissió del Nomenclàtor.

La denominació del carrer Mossèn Modest Prats substitueix l'antiga denominació de carrer Alfons XIII. Així mateix, amb la nova denominació "es fa un reconeixement a la figura de l'eminent Mossèn, filòleg i teòleg, fill de Castelló, que entre molts altres mèrits, l'any 2004 li fou lliurada la Creu de Sant Jordi i també va ser membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans", segons el consistori.

També s'ha instal·lat la placa de la plaça Josefina Gambús, situada a la plaça que dóna a l'antic mercat cobert al C/ Antoni Agramunt. Amb la nova denominació es fa un reconeixement de qui va ser una educadora incansable i voluntària en diversos projectes i iniciatives socials i culturals del municipi.

Amb aquestes iniciatives es donen compliment a les propostes realitzades a la Comissió del Nomenclàtor, que és l'organisme de participació ciutadana formada per representants polítics, tècnics i de la ciutadania. La Comissió, a grans trets, s'ocupa de proposar al Ple els noms o canvis de denominació de carrers, equipaments públics, etc.. del municipi. Està previst durant els propers mesos de rependre les reunions de la Comissió del Nomenclàtor.

A dia d'avui, la Comissió ja ha acordat també els següents canvis de denominacions i carrers del municipi, com ara la denominació del Camp de Futbol municipal d'Empuriabrava situat al sector Aeroclub, amb el nom de Camp de Futbol municipal Iñaki Fernández Orjales "Búfalo", la plaça existent al sector Club Nàutic amb el nom de Plaça de les Palmeres i l'Avinguda Joan Carles I, que passarà a dir-se Avinguda de la República Catalana.