Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Junts per Figueres demana reforç pels Sistemes d'Emergències Mèdiques

El partit presenta la moció al ple de juliol, que es farà dilluns vinent

Junts per Figueres demana reforç pels Sistemes d'Emergències MèdiquesEMPORDA.INFO

Junts per Figueres (JxF) ha registrat una moció pel proper ple municipal, que es farà dilluns 6 de juliol, demanant el reforç dels Sistemes d'Emergències Mèdiques (SEM) a Figueres.

El grup assenyala que el SEM té desplegades actualment a la comarca de l’Alt Empordà "un total de sis ambulàncies de suport vital bàsic (SVB) i una ambulància de suport vital avançat (SVA) que presten servei les 24 hores del dia, i dues ambulàncies SVB que estan operatives durant 12 hores en horari diürn". D’aquests recursos, indiquen, corresponen a la base de Figueres i la seva àrea d’influència només dues de les ambulàncies SVB (una de 24 hores i una altra de 12 hores), i la SVA que dona servei a tota la comarca.

A més, destaquen que "des de l’any 2012 el Departament de Salut de la Generalitat no ha modificat les dotacions del SEM a l’Alt Empordà". Això suposa, segons la informació que facilita JxF, que els serveis gairebé s’hagin duplicat en els últims vuit anys i que el SEM presti, aproximadament, uns 8.000 serveis al llarg de l’any a la ciutat de Figueres i rodalies. Aspecte que, alerten, "provoca que sigui habitual que ambulàncies d’altres bases de la comarca, o fins i tot de Girona i Besalú, hagin de prestar serveis a Figueres".

En aquest sentit, insten al plenari de la corporació a demanar al Departament de Salut de la Generalitat que l’ambulància del SVB passi a estar operativa les 24 hores del dia. Per tal que la ciutat compti amb dues ambulàncies de SVB plenament operatives durant els 365 dies de l’any.

Prem per veure més contingut per a tu