Junts per Figueres (JxF) ha registrat una moció pel proper ple municipal, que es farà dilluns 6 de juliol, demanant el reforç dels Sistemes d'Emergències Mèdiques (SEM) a Figueres.

El grup assenyala que el SEM té desplegades actualment a la comarca de l’Alt Empordà "un total de sis ambulàncies de suport vital bàsic (SVB) i una ambulància de suport vital avançat (SVA) que presten servei les 24 hores del dia, i dues ambulàncies SVB que estan operatives durant 12 hores en horari diürn". D’aquests recursos, indiquen, corresponen a la base de Figueres i la seva àrea d’influència només dues de les ambulàncies SVB (una de 24 hores i una altra de 12 hores), i la SVA que dona servei a tota la comarca.

A més, destaquen que "des de l’any 2012 el Departament de Salut de la Generalitat no ha modificat les dotacions del SEM a l’Alt Empordà". Això suposa, segons la informació que facilita JxF, que els serveis gairebé s’hagin duplicat en els últims vuit anys i que el SEM presti, aproximadament, uns 8.000 serveis al llarg de l’any a la ciutat de Figueres i rodalies. Aspecte que, alerten, "provoca que sigui habitual que ambulàncies d’altres bases de la comarca, o fins i tot de Girona i Besalú, hagin de prestar serveis a Figueres".

En aquest sentit, insten al plenari de la corporació a demanar al Departament de Salut de la Generalitat que l’ambulància del SVB passi a estar operativa les 24 hores del dia. Per tal que la ciutat compti amb dues ambulàncies de SVB plenament operatives durant els 365 dies de l’any.