Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

Les residències de gent gran reben les primeres visites

El col·lectiu més afectat per la Covid-19 reobre amb molta precaució

Les residències de gent gran reben les primeres visitesEduard Martí

Amb l'aplicació de la fase dos del desconfinament, els familiars d'usuaris de les residències de gent gran han pogut començar a visitar-los, això sí, envoltats de mesures higièniques i sanitàries per evitar qualsevol mínima possibilitat de contagi de la Covid-19, però plens d'una immensa alegria després de més de gairebé tres mesos sense veure's cara a cara. Les residències de gent gran han sigut un dels focus que més han patit la malaltia i la propagació del virus, i per això, ara els toca estar molt amatents als retrobaments. Tot i que a la comarca no hi ha hagut focus de coronavirus en aquests centres, continuen sent un col·lectiu vulnerable, cosa que els obliga, de la mateixa manera, a actuar preventivament i amb tots els sentits.

L'Asil Vilallonga de Figueres i la residència Pi i Sunyer de Roses, com la resta de centres sense coronavirus, comencen a obrir portes amb uns protocols molt estrictes per poder permetre les visites dels familiars als seus usuaris, i així protegir-los al màxim del risc de contagi.

Miquel Aiguabella, president del Patronat de la fundació privada benèfica Asil Vilallonga, explica que «les visites les vam començar el dimarts 2 de juny, i poden accedir un familiar per cadascun dels nostres residents». El dimecres a la tarda, ja eren tres els usuaris que havien pogut gaudir de les visites dels seus familiars. A la residència Pi i Sunyer de Roses, el seu director, Josep Marès, explica que poden rebre setze visites cada dia, de dilluns a divendres, i set durant els caps de setmana. Allà els familiars també tenien moltes ganes de veure la seva gent gran, i els primers tres dies de la fase 2 les hores de visita estaven plenes. A partir de dijous, però, «han disminuït».

Protocols clars

Aiguabella recorda que «seguim les recomanacions de Sanitat, i per això les famílies han estat degudament informades de les condicions establertes per visitar el resident», i afegeix que, des de l'Asil, «estem degudament preparats per evitar situacions indesitjables». Marès, per la seva banda, mostra el protocol per a poder reunir les famílies altre cop. Un document que no s'està de cap mesura per evitar al màxim qualsevol risc, unes pautes que pràcticament s'estenen de manera semblant a tots els centres.

Abans de poder veure el seu familiar a la residència, els responsables s'han d'assegurar que el visitant està lliure de Covid. Des de la residència, si tot és correcte, es dona dia i hora de visita. Quan arriba el moment, preparen la persona gran, li posen la mascareta i li netegen bé les mans. Els seus familiars, que també porten mascareta, s'esperen a la recepció. Si porten alguna bossa, l'han de deixar, cal minimitzar riscos. Quan tot està a punt, els visitants han de rentar-se les mans, i també les sabates en una catifa amb desinfectant, i després poden entrar a la sala. A Roses, aquest espai és molt accessible i no cal transitar per la resta d'instal·lacions de la residència.

Arriba el moment més esperat, però, és clar, mantenint les distàncies. És l'hora de compartir preocupacions, alegries i anècdotes acumulades durant tres mesos.

I quan acaba, el resident ha de tornar a desinfectar-se les mans i el personal de la residència haurà de netejar i desinfectar la sala, la taula i les cadires.

Prem per veure més contingut per a tu