Segueix-nos a les xarxes socials:

Capmany

Capmany mostra tot el seu potencial vinícola amb un tast multitudinari i solidari

El celler Rendé Masdeu de l'Espluga de Francolí agraeix el gest 'haver estat convidat pel poble empordanès

La nau central de l'antiga cooperativa agrícola El Parral de Capmany, fundada el 1916 i que va ser pionera a la comarca, ha acollit el gran tast de vins de la Festa Major de Santa Àgata. La sessió ha estat guiada per l'actor i viticultor Carles Xuriguera i ha comptat amb la participació de més de dues-centes persones i vuit cellers, entre els quals hi ha hagut el Rendé Masdeu, de l'Espluga de Francolí, arrasat per l'aiguat del passat mes d'octubre.

La trobada enològica ha permès tastar els vins dels cellers locals Arché Pagès, Vinyes d'Olivardots, Grup Oliveda, Pere Guardiola, Gran Recosind, Marià Pagès i Vins Pagès, a més de l'esmentat de la Conca de Barberà. Les copes han estat acompanyades d'anxoves de l'Escala, formatges, embotit, carquinyolis de la Barceloneta i el recuperat Negret, el nap negre de Capmany.

"És molt important que un poble com aquest es divulgui amb els productes del mateix poble i del territori i amb la complicitat de la seva gent", diu Carles Xuriguera durant un tast que no ha estat fàcil de guia a causa de l'elevada assistència de participants, un fet poc habitual en aquest tipus d'esdeveniments. L'alcalde de Capmany, Joan Fuentes, ha destacat que "aquest és un gran dia per donar visibilitat als nostres cellers, peces importants de la DO Empordà".

Mariona Rendé, per la seva part, ha agraït "aquesta gran mostra de solidaritat que ens ha ofert Capmany en convidar-nos al seu tast i poder explicar què ens va passar la passada tardor". El públic va poder adquirir ampolles del celler Rendé Masdeu, entre elles la del seu El Follet 2019, presentat en el tast.

Prem per veure més contingut per a tu