El programa Invulnerables, la iniciativa contra la pobresa infantil liderada per «la Caixa» i Sor Lucía Caram, ha fet possible que 28 infants i joves del projecte Ksameu de Figueres hagin pogut gaudir d'una revisió oftalmològica. La directora del projecte socioeducatiu figuerenc, Maria Solés, explica com s'ha aconseguit accedir a aquest ajut, pel qual han «lluitat» tant: «Es va fer un cribratge previ amb tots els infants i joves i el 8 de novembre es varen acompanyar 28 infants de Figueres, amb els seus familiars, fins a Blanes, per sotmetre's a la revisió de la vista. Van anar a l'Institut Felip d'Oftalmologia, on un equip de professionals es va ocupar de les revisions. Al mateix moment, responsables de l'empresa Natural Òptics van seleccionar les muntures de les ulleres que necessitarien els 28 infants».

Aquesta acció del programa Invulnerables s'emmarca en la campanya «Invulnerables amb visió». Es tracta d'una acció que es du a terme a centres oftalmològics de referència a Catalunya, on és present el programa Invulnerables, per tal de vetllar per la salut visual dels nens com a un pas indispensable per garantir el seu benestar integral i el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu.

La campanya compta amb el suport, entre d'altres, de professionals de Ksameu, la Fundació Sant Vicenç de Paül de Figueres. Si totes les previsions es compleixen, el 25 de novembre es fa el lliurament de les ulleres a tots aquests nens i joves de Ksameu que les necessiten.

«Si un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir problemes visuals no detectats com la miopia, hipermetropia, astigmatisme o l'ull gandul, cal posar remei, i mai els esforços en aquesta línia seran suficients», s'argumenta en la campanya.

Les persones que ho fan possible

  • Carme de la Fuente (Natural Optics)
  • Sor Lucía Caram Padilla (#Invulnerables, activista social reconeguda)
  • Doctor Joan Felip (Oftalmòleg de Blanes que va cedir espais i professionals per a la revisió)
  • Pere Cabañas (Fundació Climent Guitart)
  • Feliu Cabañas (Coordinador CaixaProinfància Figueres)