Segueix-nos a les xarxes socials:

Vilafant

«Els barracons de l'institut de Vilafant tallen el seu creixement educatiu»

L'alcaldessa Consol Cantenys lamenta que la provisionalitat del centre duri des de fa més de deu anys

«Els barracons de l'institut de Vilafant tallen el seu creixement educatiu»SANTI COLL

Aquest estiu, els veïns de Vilafant van fer costat a la comunitat educativa de l'institut, ubicat en barracons des de fa més de deu anys, amb una acció reivindicativa que va consistir en una manifestació i una col·locació simbòlica d'una primera pedra. L'obra segueix pendent.

«Estem esperant que torni a posar-se en marxa tota la maquinària del Govern de la Generalitat per anar a visitar el conseller d'Ense­nyament. Després de més de deu anys d'estar esperant, necessitem una resposta ferma i uns terminis», explica l'alcaldessaConsol Cantenys.

Cantenys creu que «al cap de tant de temps de provisionalitat, no només s'han deteriorat els barracons, cosa lògica amb els anys i l'ús d'unes instal·lacions que tenen una vida útil -i que quan van arribar aquí ja no eren nous-, sinó que també aquesta demora ha tallat les ales de l'institut. Tant a la comunitat educativa com al poble ens interessa que l'oferta docent creixi, per exemple amb més cicles formatius» i deixa clar que «la situació pressupostària és la que és, i en som conscients, però no s'entendria que aquesta obra tan necessària i tants anys pendent quedés superada per altres projectes amb menys recorregut».

Aquest mateix problema de provisionalitat en barracons de llarga durada, afecta l'escola pública Carme Guasch i Darné de Figueres.

Prem per veure més contingut per a tu