L'anunci de la Festa de la Gent Gran de Figueres pel dissabte 25 de maig, el dia declarat com a jornada de reflexió abans de les eleccions municipals, "és una maniobra partidista impròpia d'un Ajuntament que vulgui mantenir la neutralitat institucional i posar-la al servei de la ciutadania", explica el PSC en un comunicat. Aquesta és la conclusió del grup municipal socialista i del candidat del PSC a l'alcaldia de Figueres, Pere Casellas, pel cartell amb la data d'aquesta festa tradicional figuerenca avançat per l'equip de govern.

Casellas demana a l'Alcalde Jordi Masquef que rectifiqui la data de la Festa de la Gent Gran, la posposi pel mes de juny passades les eleccions i no utilitzi la dinàmica municipal que li ha tocat gestionar per actuar amb sentit electoralista: "Voler aprofitar una festa de la gent gran el dia de la jornada de reflexió és, sent molt generosos, una manera molt matussera de voler convèncer veladament un sector de la ciutadania que ha patit directament la falta d'ordre d'aquest govern. O el que seria més greu, de voler aprofitar un acte públic per fer campanya electoral quan no toca", lamenta Pere Casellas.

Fer coincidir un acte social d'aquesta rellevància amb la jornada de reflexió planteja dues situacions de caràcter greu a l'entorn de l'acció de govern de Jordi Masquef. O l'Alcalde no havia previst que la festa coincidiria amb les eleccions (malgrat que la data de les eleccions municipals és sempre l'últim diumenge de maig) i "ha afegit un capítol més a la llarga llista que es desprèn del desordre del seu equip", segons diuen; o fer la festa just aquest dissabte és un intent d'allargar la campanya electoral fora dels límits que estipula la llei, la qual cosa seria d'una gravetat preocupant.

L'Ajuntament ho qüestiona

Respecte aquest mateix tema, l'Ajuntament de Figueres ha volgut puntualitzar que "des de fa 310 anys, la fira de Sant Baldiri es celebra el mateix cap de setmana al carrer nou, coincidint amb eleccions (com al 2015), i mai hi ha hagut cap problema". Afegeixen que "Tampoc suspenem Santa Creu, ni el Pregó per trobar-nos en Jornada de reflexió de les eleccions generals". "La fira gent gran fa molts mesos que es prepara amb un grup molt ampli de gent amb tots els actors i entitats implicats, i coincidirà amb Sant Baldiri", conclouen.