Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló acull el II Congrés de l'Espai Català Transfronterer, dedicat a l'arqueologia

L'organitza la secció d'Història i Arqueologia de l'Institut d'Estudis Empordanesos (IEE)

Castelló d’Empúries acollirà aquest divendres 22 de març de 2019 el II Congrés de l’Espai Català Transfronterer que organitzen l’Institut d’Estudis Empordanesos, la Casa dels Països Catalans i l’Institut d’Estudis Catalans, amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries a través del Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries, entre altres institucions.

Des de la secció d’Història i Arqueologia de l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) s’ha organitzat el II Congrés de l’Espai Català Transfronterer (CECT): els segles VIII a l’XI a través de l’arqueologia. Aquesta organització compta amb la participació, pel costat francès, i tal com es va fer en la primera edició, del Consorci d’Estudis Catalans (CEC) i la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans a la Catalunya del Nord.

Aquest congrés rep el suport econòmic del fons comú entre la Generalitat de Catalunya i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals, així com el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de l’Ajuntament de Castelló i la Commune de Laroque des Alberes.

El tema central del programa és donar a conèixer les novetats que s’estan produint en matèria d’arqueologia en aquest territori proper, a banda i banda de la frontera del Pirineus, en jaciments que han incidit en el període que va dels segles VIII a l’XI, això és, entre la fi del regne de Toledo i l’expansió dels comtats catalans (segles VIII-XI): Empúries/Peralada i Rosselló.

Al congrés participen arqueòlegs i investigadors especialistes en aquest període, per posar en comú les recerques que s’estan duent a terme entorn de la formació dels diversos tipus d’hàbitat, les parròquies amb les seves celleres i necròpolis, la cronologia i la tipologia dels materials mobles recuperats, entre d’altres, amb la voluntat d’establir comparacions en un territori que ha estat molt proper i ben comunicat al llarg del temps, malgrat les fronteres polítiques.

La primera jornada tindrà lloc el dijous 21 de març a la Sala FAC de La Roca de l’Albera. La segona jornada tindrà lloc el divendres 22 de març a la Capella de Santa Clara de Castelló d’Empúries. Per a més informació al telèfon 972 50 00 12, o a la pàgina web de l’IEE: www.iee.cat. Podeu trobar i descarregar el programa del congrés clicant aquí: programa del II Congrés de l’Espai Català Transfronterer.

Prem per veure més contingut per a tu