Fa dues dècades que El Dofí és tot un referent per a les persones amb diversitat funcional de la ciutat i la comarca.

Mercè Coll (Figueres, 1969) és presidenta d'El Dofí des de l'agost del 2014, abans formava part del grup de pares voluntaris.

Com funciona i s'organitza El Dofí?

Amb dues parts principals, la Junta formada per mares, pares i el coordinador, i l'altra part, amb en Joan Amoedo i la Mireia Rivero al capdavant, que planifiquen les ofertes de lleure i coordinació dels monitors, professionals i voluntaris que faran les activitats. Hi ha també monitors i voluntaris que fan les activitats amb els usuaris.

I com és la feina del voluntariat?

Són persones que s'interessen per la nostra associació i col·laboren puntualment. Actualment tenim el suport d'alumnes de 4t d'ESO de la Salle i de les Escolàpies. Intentarem que, de mica a mica, més instituts de la ciutat també hi col·laborin.

Quin és el perfil de voluntariat i monitoratge?

La persona que treballa amb joves amb discapacitats té unes virtuts molt especials, no tothom pot. El vincle amb els usuaris és molt afectiu, ells són molt sensibles i capten el respecte i l'estima que reben. Valorem moltíssim la feina dels monitors i voluntaris, sabem que sense ells no existiria El Dofí. Sempre dic que no es pot pagar la tasca que fan amb els nostres fills.

Com us financeu?

Amb quotes trimestrals petites dels socis i amb un preu simbòlic per a cada activitat a la qual participa l'usuari. Tenim socis protectors amb una quota anual. Empreses o particulars també poden fer donacions, tenim el distintiu d'Entitat d'Utilitat Pública. Ens ajuda la Diputació, el Consell Comarcal, la Generalitat i també algun ajuntament, molt especialment, el de Figueres. Cada any hem de fer front a alguna despesa imprevista com la darrera adaptació del local d'uns 3.500 euros.

Com valora aquesta ajuda de l'Ajuntament?

Positiva, sempre ens ha ajudat. Tant econòmicament com amb altres aspectes.

Què li sembla la creació de la nova regidoria?

Tot el relacionat amb millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional em sembla molt bé. Fins ara, sempre se'ns ha atès i no tenim cap queixa; però, amb una regidoria específica, potser gaudirem d'una atenció més directa. S'haurà d'anar veient com va. Pensem que el senyor Buixó coneix bé aquest àmbit i pot ser la persona adequada per fer aquesta feina.