Segueix-nos a les xarxes socials:

Meteorologia

La borrasca profunda Helena amenaça l'Alt Empordà amb vent i fort onatge

El fenomen està acompanyat d'un descens de les temperatures

La borrasca profunda Helena amenaça l'Alt Empordà amb vent i fort onatgeCONXI MOLONS

Un total de 44 províncies - entre elles hi ha la demarcació de Girona - es troben a partir d'avui en alerta per risc (groc) o risc important (taronja) a conseqüència del vent, els fenòmens costaners, la neu o les allaus provocades per la borrasca profunda Helena, tal com ha alertat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Les ventades es preveuen especialment fortes perquè s'assoliran ratxes de 100 quilòmetres per hora en pràcticament totes les províncies espanyoles. En el cas de Girona, és a l'Alt Empordà on es preveu que es registrin els valors més elevats, sobretot a partir de la tarda. A més, el fort onatge afectarà gran part del litoral, on es preveuen onades de grans dimensions, superant els tres metres en alguns punts de l'Alt Empordà, la Selva i el Baix Empordà, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

A punt per actuar

Davant d'aquesta situació, el Ministeri de Foment té preparats els mitjans materials i humans necessaris per fer front a les nevades i les baixes temperatures previstes en tot el territori català per a les pròximes hores. D'aquesta manera, amb l'objectiu de garantir la seguretat i la mobilitat a les carreteres, s'han activat un total de 97 màquines llevaneu repartides per les quatre demarcacions, així com 12.230 tones de sal. També es disposa d'1.016.000 litres addicionals de salmorra (sal i aigua).

En el cas de les comarques gironines, el nombre de màquines llevaneus preparades s'eleva a 22, juntament amb 2.290 tones de sal i 145.000 litres de salmorra. A Lleida és on més mitjans es destinen, sobretot pel que fa a la maquinària (48).

Prem per veure més contingut per a tu