Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Recta final de les obres de dues places emblemàtiques de Figueres

L'Alcalde Masquef recorda que les empreses que no compleixin terminis a la ciutat seran penalitzades

Recta final de les obres de dues places emblemàtiques de FigueresBorja Balsera

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va anunciar en el darrer ple municipal del mes de desembre que totes les obres del centre històric -excepte les del carrer Ample- estaran acabades a temps per rebre la subvenció del Pla de Bar­ris que atorga la Generalitat de Catalunya. Entre elles hi ha la reforma de les emblemàtiques plaça Tarradellas i plaça de l'Escorxador.

Aquestes dues places donaran continuïtat al rebedor de la ciutat des de la plaça El·líptica i l'aparcament que s'ha urbanitzat aquest 2018 amb un notable èxit d'usuaris i funcionalitat. La de la plaça de l'Escorxador ha sofert un canvi molt espectacular, amb la supressió de tots els aparcaments regulats de zona blava. En ella s'hi troba la casa Empordà, on hi ha l'Oficina de Turisme.

Fent un repàs a tots els treballs que resten pendents al centre de la ciutat, l'alcalde va explicar que les obres del carrer Barceloneta ja estan finalitzades «amb la seva penalització corresponent» i al carrer Jonquera la companyia elèctrica ja ha passat els cables de subministrament i l'obra està a punt per als acabats finals. En aquest carrer també ja han instal·lat l'enllumenat públic de tecnologia LED.

Les obres del carrer Peralada aniran una «mica més justes» i Masquef espera que s'aprofiti el marge de deu dies que els donen per acabar l'obra. A hores d'ara Endesa ja ha passat el cablejat i només falta el pavimentat de pedra de la zona que toca al Rec Arnau.

La reurbanització de la plaça de l'Escorxador també va sobre calendari, segons Masquef, mentre que va admetre que les obres de la plaça de l'Estació «són les que van més endarrerides» a causa de la descoberta del refugi.

Pel que fa als retards, el batlle també va deixar clar que les empreses que no compleixin les condicions i terminis pactats hauran de pagar les penalitzacions estipulades: «No pot ser que una mateixa empresa agafi tres, quatre i cinc obres sabent que hi ha unes condicions a complir». Les penalitzacions que estan contemplades en alguns casos són de 200 euros cada dia de retard i en alguna fins i tot 400 euros. «S'haurà de mirar si és imputable a l'administració o al promotor, però en molts casos serà imputable al promotor».

D'altra banda, la Generalitat ha denegat la pròrroga del Pla de Bar­ris. Aquest fet provocarà que l'Ajuntament perdi la subvenció per reurbanitzar el carrer Ample, una quantitat al voltant dels 350.000 euros, que correspon a la meitat del cost.

Una de les darreres tasques que es realitzaran serà l'asfaltatge. Està previst que aquests treballs es facin el 7 de gener. Obligaran a tallar la circulació rodada de l'entorn de la plaça Tarradellas, Escorxador i el carrer Eres de Vila.

Prem per veure més contingut per a tu