Segueix-nos a les xarxes socials:

La Jonquera

Les «Armilles Grogues» tornen a tallar avui la frontera

L'acció està prevista per aquest dissabte a partir de les deu del matí al Pertús en un acte de suport als presos catalans

El col·lectiu de les Armilles Grogues de la Catalunya Nord talla aquest dissabte la frontera en suport als presos polítics. La mobilització s'ha previst per a les deu del matí al Pertús i la previsió és que afecti l'autopista A-9.

L'acte de protesta s'ha programat just l'endemà de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, una reunió que ahir ja va provocar nombrosos talls en carreteres i manifestacions de rebuig. De fet, les autoritats dels Pirineus Orientals, a la Catalunya Nord, recomanen als ciutadans francesos que evitin moure's per les fronteres i viatjar a Catalunya.

El tall d'avui s'espera que sigui massiu i que col·lapsi l'autopista al Voló i al Pertús a causa de les mobilitzacions dels Armilles Grogues. Es preveu que la frontera es vegi molt afectada, en una jornada clau per al comerç de la Jonquera i Perpinyà.

Fa setmanes que les Armilles Grogues es mobilitzen a la frontera i els botiguers de la zona han vist com queien les vendes.

Prem per veure més contingut per a tu