Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Les tones de paper i cartró reciclades a l'Alt Empordà han augmentat un 7% l'últim any

L'excel·lència en la gestió i l'eficiència del servei ha fet el Consell Comarcal mereixedor del guardó de tres Pajaritas Azules

Les tones de paper i cartró reciclades a l'Alt Empordà han augmentat un 7% l'últim anyEMPORDA.INFO

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha optimitzat el seu servei de recollida i reciclatge de paper per fer-lo més eficient i productiu. El canvi substancial que s'ha fet respecte a l'any passat ha estat centrat en la ubicació dels contenidors de paper i cartró, que s'han posat més a prop els uns dels altres. També s'han unit més esforços a millorar la neteja de les zones d'aportació, un tema que havia acumulat moltes queixes veïnals. Aquestes millores han permès a l'entitat augmentar en un 7% les tones recollides de paper i cartró, el que són 217 tones més en total.

Aquesta reformulació del sistema ha portat al Consell Comarcal a rebre tres Pajaritas Azules, un guardó que reconeix l'excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró, la consolidació del cicle sostenible del paper i l'esforç en la millora contínua que fa l'entitat. El reconeixement l'han rebut de part d'ASPAPEL, l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró, dins el programa Tu Papel 21, Municipios, després de superar una auditoria interna que fa anualment aquesta entitat. El resultat obtingut en l'anàlisi els ha fet mereixedors de tres Pajaritas Azules, la màxima categoria que es pot aconseguir en aquest guardó.

Com assegura Imma Burillo, tècnica de l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, rebre aquest reconeixement és molt positiu perquè «un estudi extern certifica que estem fent bé la nostra feina i, a més a més, ens aporta idees de línies de millora de cara l'any vinent».

Han aconseguit un 72 sobre 100

Després d'avaluar 21 indicadors en relació amb el reciclatge fet el 2017, ASPAPEL va reconèixer el Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb una nota de 72 sobre 100. L'anàlisi, que també evidencia els punts febles del sistema, apuntava diversos aspectes: cal incidir en les recollides del paper i cartró del petit comerç; en les campanyes de millora de la disposició dels envasos de cartró als contenidors, per la ciutadania i del petit comerç. També s'afegia que caldria informar de la importància de l'entrega cor­recta de les caixes de cartró als contenidors, obrint-les i tallant-les per facilitar l'entrada al contenidor i disminuir el volum que ocupen.

Augment de categoria

L'any passat, el Consell Comarcal ja va rebre el guardó de dues Pajaritas Azules de part d'ASPAPEL. L'augment de categoria -ja que aquest any se n'han rebut tres- és gràcies a l'esforç que ha fet l'entitat altempordanesa en millorar les deficiències que l'empresa va detectar en l'informe d'avaluació de l'any passat.

Amb tots aquests canvis, es vol aconseguir augmentar la capacitat de recollida; evitar les grans quantitats que envolten els contenidors; i poder ser més àgils i ràpids en el moment del pas del camió, evitant aturar el trànsit del carrer en un temps superior al previst.

Prem per veure més contingut per a tu