Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

Busquen més implicació dels residents estrangers castellonins pel 2019

Bienestar Empuria mostra als ciutadans europeus com vehicular propostes perquè arribin al consistori

Busquen més implicació dels residents estrangers castellonins pel 2019EMPORDA.INFO

Aquest divendres 28 de setembre, l´Associació Bienestar Empuria celebra una reunió per donar informació del dret que tenen els ciutadans europeus a votar en les pròximes eleccions municipals del 2019. El punt de trobada de la sessió serà a les sis de la tarda a l´Hotel Xon´s, i està obert a tothom.

L´alcalde Salvi Güell, juntament amb altres representants polítics, assistiran a la sessió en què s´aportarà informació de caràcter cívic. «Els ciutadans europeus moltes vegades no coneixen quins són els procediments que s´han de seguir per tal de votar, i fer-ho de la manera correcta», explica la presidenta de l´Associació, Sandra Garino. «Alguns, fins i tot creuen que no tenen dret a participar en la política municipal», afegeix Jean Christophe Vergès, membre del grup.

Als assistents a la reunió, se´ls explicarà quins són els passos que cal seguir per registrar-se a les llistes del consistori, de quina manera funciona el procediment de les eleccions municipals i, finalment, com ho han de fer per exercir el seu dret a vot. Aquest tipus de reunions també serveixen per vehicular les propostes i opinions de la comunitat estrangera present a Castelló i Empuriabrava. «Hi ha molta gent estrangera que té propostes interessants per al municipi, però aquestes no arriben al consistori perquè no estan registrats adequadament i, per tant, no consten com a vàlides», es lamenta Vergès.

A la sessió d´aquest divendres també s´explicarà com s´ha de fer si una persona de nacionalitat estrangera decideix implicar-se activament com a membre d´algun dels partits que tenen representació al municipi o, fins i tot, presentar-se com a alcaldable.

Cuidant la idea de «comunitat»

Bienestar Empuria va néixer l´any 2015 amb l´objectiu de facilitar el diàleg entre l´Ajuntament de Castelló d´Empúries i la població civil, sobretot la gent estrangera. Aquest grup apolític organitza anualment dues reunions amb l´alcalde del municipi on aquest explica al grup els seus projectes. El grup també organitza periòdicament una sèrie d´activitats per cuidar la idea de «comunitat».

Prem per veure més contingut per a tu