Una encesa solidària de llantions davant les escales de la plaça de Sant Pere de Figueres ha tancat, aquest 30 d'abril, els actes de la festivitat del fundador de l'Escola La Salle Sant Joan Baptista de La Salle. Llums de diferents colors han dibuixat a terra les lletres de PROIDE, que correspon a la contracció de dues paraules: Promoció i Desenvolupament, una ONG que va néixer el 1992 en el si de les escoles La Salle de Catalunya "com a expressió i compromís en favor de la justícia i la dignitat dels pobles oprimits".

Els diners de la recaptació de la venda de llantions es donaran a PROIDE per tal que els destini a ajudar l'escola rural Mamoerajamanka, situada a l'altiplà de Madagascar i dirigida per les Germanes Guadalupanes de La Salle. L'encesa solidària de llantions fa dinou anys que se celebra i en fa quatre que La Salle Figueres la va donar a conèixer a la ciutat, com un dels esdeveniments significatius de l'escola.

La tremolor de les flames enceses ha aportat caliu a les actuacions de música i dansa en directe d'alumnes de La Salle, en una plaça plena de gom a gom amb motiu de la celebració. La Coral de La Salle ha fet la seva primera actuació pública, amb la interpretació de les peces "És la nostra història", de Teràpia de Shock, i "Heal the world", de Michael Jackson. Com a cloenda, el públic ha cantat plegat "L'Esperança de La Salle".